© Rootsville.eu

Evan Salvacion Levine (US)
tiltle: Mestizo
music: Jazz
release date: october 13, 2018
label: Shifting Paradigm Records
promotion: Lydia Liedman Promotions
info artist: Evan Salvacion Levine

© Rootsville 2018


Op 13 oktober 2018 verschijnt bij 'Paradigm Records' het nieuwe album 'Mestizo' van het trio Evan Salvacion Levine. Het is tevens Levine's tweede release als frontman met aan zijn zijde van dit nieuwe project Matt Gold op gitaar en Andrew Green op drums. Zeven composities van de in Chicago wonende Evan Salvacion Levine. Op deze 'Mestizo' weet Levine zowel zijn muzikale als culturele identiteit in elkaar te laten overvloeien.

Met de Filippijnse moeder en een joodse vader, identificeert de in Jersey geboren native echt met de term 'Mestizo'. Voornamelijk gebruikt in Latijns-Amerika en de Filippijnen om iemand van gemengd ras te beschrijven, neemt "Mestizo" zijn eigen identiteit aan en betekent meer voor degenen die het belichamen dan de som van de delen, legt Levine uit. Mestizo/Mestiza-mensen hebben hun eigen unieke ervaringen, culturen, meningen en uiterlijk. Met deze term die zichzelf leent voor de titel van het album, weerspiegelt de muziek die op Mestizo wordt gehoord perfect de dynamische culturele achtergrond van Levine.

Terwijl de titeltrack Levine's wijdverspreide culturele opvoeding door middel van ritmische verbuigingen wil weergeven, is 'Little Shells' een weerspiegeling van de geluiden en ritmen op het water, met name het water van de Atlantische oceaan waar Levine dicht in Miami woonde, voordat hij naar Chicago verhuisde. De combinatie van de koperen bellen, gitaar en bas op dit nummer weeft iets dat ontspannend is in geluid, maar toch een zekere complexiteit behoudt. "The Best Things Never Change" roept een gevoel van nostalgie op naar Levine. Met een langzame, bitterzoete melodie, herinnert dit nummer zich aan een reünie met een oude vriend en benadrukt het feit dat, hoewel beide ouder zijn geworden, de ontastbare dingen die de vriendschap in de eerste plaats deden bloeien, nog steeds bestaan. Een ander opvallend nummer van het album is "Highways" - een leuk nummer over roadtrips! Met een groove die eer betuigt aan "Poinciana" van Ahmad Jamal, schreef Levine deze track terwijl hij van Miami naar Chicago verhuisde.

Omdat Levine open staat voor zowel culturele als muzikale ervaringen, heeft Levine een uniek vermogen ontwikkeld om grooves en geluiden te creëren die alle ervaringen weerspiegelen die hij heeft ontmoet tijdens het optreden met muzikanten van over de hele wereld. Als een resultaat, definieert en vormt een mix van jazz, rock en wereldmuziek Mestizo.

tracks:

01. Age II
02. Center of Gravity
03. Highways
04. Little Shells
05. Mestizo
06. Oposing Forces
07. The Best Things Never Change

musicians:

Avan Salvacion Levine: bass
Matt Gold: guitar
Andrew Green: drums