© Rootsville.eu

Fiery Blue (US)
tiltle: Lightning Out
music: Americana - Folk
year: 2018
label: Doubloon Records
info artist: Fiery Blue

© Rootsville 2018


Fiery Blue is een samenwerking die is opgebouwd rond de zwoele zang van Simone Stevens, de multi-instrumentale talenten van Gabe Rhodes en Hunt Sales en de songwriting van Paul Marstellar. Simone Stevens is de hoofdvocalist van Fiery Blue. Ze is een op NYC gebaseerde singer-songwriter en heeft een soloalbum uitgebracht, 'Right On Time' en de 2014 EP, 'Bonsai'. Simone verscheen ook op 'The Beautiful Old'. Gabe Rhodes is de in Austin gevestigde producent en multi-instrumentale muzikant van Fiery Blue. Hij speelde onder andere Willie Nelson, Waylon Jennings, Emmylou Harris, Kimmie Rhodes en produceerde ook andere artiesten en is een Grammy-winnende producer.

Paul Marsteller is in de eerste plaats de in San Diego gevestigde songwriter en uitvoerend producent van Fiery Blue. Samen met Gabe heeft hij recent twee zijprojecten gemaakt, zijn originele 1860's-era muzikale sage, 'Roving Lily' (2017) en de andere, 'The Beautiful Old' (2013), met artiesten zoals Garth Hudson (The Band), Richard Thompson, Dave Davies (The Kinks), Graham Parker , Jimmy LaFave, Kim Richey, Eric Bibb, Kimmie Rhodes, Christine Collister, onder anderen. De Austin Chronicle noemde het als Beste Album van 2013. Na hun 'self-titled' debuutalbum in 2010 kwam het er verrassende 'Our Secret' in 2011. Nu is er aan dit trio nog Hunt Sales aan toegevoegd. Hunt Sales is Fiery Blue's Austin-based drummer. Hij speelde onder meer bij David Bowie's Tin Machine, Todd Rudgren en Iggy Pop.

Deze 'Lightning Out' is een verzameling van prachtige Americana 10 nummers die soms een link hebben met Folk en Country. De soms engelachtige stemintonatie van Simone Stevens is in perfecte harmonie met de harmony zang van Paul Marstellar. Niet al teveel uptempo nummers maar heerlijk luisterende muzikale vertellingen aangevuld met een Tex-mex accordeon deuntje zoals op "Danza Flora" alsof Ry Cooder er mee gemoeid is.

'Transcontinental' geeft dan wel wat meer schwung aan het album maar ikzelf blijf voorstander van de aangename overkomende nummers als 'Pale River' en 'Take Us Back' waarmee deze 'Fiery Blue' ons meenemen naar verpozende en welgekomen momenten. Heerlijk album...licht uit en wegdromen

tracks:

01. The Northern Mystery
02. Danza Flora
03. Lightning Out
04. Transcontinental
05. Stage Door Roses
06. Pale River
07. New Snow (For Kate McGarrigle)
08. No Pardon
09. Take Us Back
10. Who We are