© Rootsville.eu

Fiona Boyes (Aus)
tiltle: Voodoo in the Shadows
music: blues
release date: october 16, 2018
label: Reference Records
info artist: Fiona Boyes

© Rootsville 2018


Met in haar merchandising case haar nieuwe album "Voodoo in the Shadows" was deze Australische Fiona Boyes nog maar pas in het land en speelde ze op 18 oktober een beklijvend concert bij onze Waalse vrienden in "Café Brun" ergens in de bossen van "Fosse la Ville" (Le Roux).

Down under behoort deze Fiona Boyes to één van de meest succesvolle blues artiesten. Haar vorige album "Proffesin' The Blues" werd in 2017 bij Blues Blast Magazine genomineerd als "Acoustic Album of the Year". Op deze "Voodoo in the Shadows" vinden we 11 nummers terug waarvan 8 originals van de hand van deze getalenteerde singer-songwriter. Een album waarbij ze de luisteraar op een reisje trakteert van Memphis tot New Orleans.

Met opener "Call Their Name" bevinden we ons midden in de met mystiek omhulde Mississippi Delta. Met aan haar zijde haar Australische bandmaatjes multi-instrumentalist Tim Neal en drummer en percussionist Mark Gruden kiezen ze met "Party at Red’s" voor een bluesje dat lekker in het oor binnen dringt. Slide en harmonica zijn de ingrediënten bij het daaropvolgend opzwepende " What You Put on Me".

Met "Dark and Dangerous Love" krijgen we van Fiona Boyes een dosis serene rumba blues over ons waarna we richting "Big Easy" trekken met het intieme en storytellende "New Orleans". Voodoo in the Shadows met de accordeon van een Jimmy Sansone en een Tim Neal op de barrelhouse piano. Ook met het daaropvolgende "Don’t Leave Your Feet at Home" blijven we alom in New Orleans met hierin een snuifje zydeco, een two step waarop je feets want to move...Les Haricots Sont Pas Salés.

Met " Tell Your Story Walking" bevinden w eons weerom in de Delta alvorens ze afsluit met het heerlijke "Ember". Deze "Voodoo in the Shadows" is een door haarzelf geproducet op en top Fiona Boyes album...

tracks:

01. Call Their Name
02. Party at Red’s
03. What You Put on Me
04. Dark and Dangerous Love
05. Little Things
06. New Orleans
07. Don’t Leave Your Feet at Home
08. I Ain’t Fooling
09. With a Little Respect
10. Tell Your Story Walking
11. Ember

musicians:

Fiona Boyes
Tim Neal
Mark Gruden

special guest:

Johnny Sansone