© Rootsville.eu

Flavio Silva (Bra)
tiltle: Break Free
music: Jazz
release date: 2018
promotion: Lydia Liedman Promotions
info artist: Flavio Silva

© Rootsville 2018


Voor de Brazilaanse gitarist en componist is deze 'Break Free' zijn tweede album. Met dit album wil Flavio Silva diverse culturen als Afrikaanse en Afro Braziliaanse klanken in elkaar laten overvloeien. Een album dat oproept tot een boodschap voor vredig samenleven en gerechtigheid welk hij muzikaal met dit album wil verspreiden.

Flavio Silva maakt deel uit van een nieuwe generatie Braziliaanse componisten en instrumentalisten . Hij deelde het podium met een aantal zeer bekwame muzikanten zoals Victor Wooten, Seamus Blake, Antonio Hard, Munir Hossn, Kendrick Scott, Eric Harland Marcus Gilmore, Ben Williams, Louis Cato en Reggie Washington. Voor de opanmen van zijn tweede album werkte hij samen met Seamus Blake, Curtis Nowosad, Alex Ayala en enkele speciale gasten James Francies en jazzsinger Michael Mayo.

Met deze 'Break Free' wil hij ons een trip doen beleven tussen diverse culturen die allen gerelateerd zijn met eigen levenservaringen. Het album werd opgenomen in de 'Big Orange Sheep Studios' in Brooklyn en bestaat uit 8 stukken waarvan enkel 'Samba e Amor' van de hand is van de Braziliaanse componist Chico Buarque. De andere 7 werden door Flavio Silva gecomponeerd.

Openingsnummer 'Africa' wordt beïnvloed door Afrikaanse ritmes. Andere opvallende nummers van het album zijn "Royal Song", een eclectische samensmelting van moderne jazz en Afro-Braziliaanse genres met medewerking van zanger Michael Mayo. Bij 'Search of Peace' vond Flavio Silva een uitlaatklep om de rust en vrede in deze wereld samen te brengen in een combinatie die gepaard gaat met enige turbulentie.

'Break Free' is voor Flavio Silva een statement om de diverse wereld te willen samenbrengen onder de gemeenschappelijke noemer muziek. Een trip doorheen de wereld samengebundeld in 8 prachtige composities.

tracks:

01. Africa
02. Next Chapter
03. Samba e Amor
04. Royal Song
05. In Search of Peace
06. Brooklyn Bound
07. Prayer #2
08. Break Free

musicians:

Flavio Silva: guitar
Seamus Blake: tenor sax
Alex "Apolo" Ayala: bass
Curtis Nowosad: drums

special guests

James Francies: piano, Rhodes
Michael Mayo: vocals