© Rootsville.eu

Garrick Rawling (US)
tiltle: Seftitled
music: Americana
release date: november 16, 2018
label: Peloponnese Records
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Garrick Rawlings

© Rootsville 2018


Garrick Rawlings is een Americana singer-songwriter geboren in Wichita, Kansas en opgegroeid in Sturgis, Michigan. Vervolgens reisde hij als globetrotter langsheen Kalamazoo, LaGrange, Indiana, op naar Chicago, Zuid-Californië, en nu Prescott, Arizona. Hij begon als een hard rock elektrische gitarist die de hoge energiesteen uit Detroit emuleerde en dan verliefd werd op de blues in Chicago. Een stap naar het westen om wat rock en roll te spelen in L.A. Terwijl hij in LA was, had Garrick het geluk om shows te leren kennen en te openen voor wereldklasse songwriters-gitaristen Dave Alvin en Rick Shea, enkele van de beste die Californië te bieden heeft.

"Garrick Rawlings" is de gelijknamige release van Garrick Rawlings en is een opvallende mix van Americana, vermengd met een sterke dosis van het Amerikaanse Zuidwesten en Zuid-Californië. Van romantische en gebroken hartliederen tot avontuurlijke en desolate verhaalliederen, tot liederen van hoop en sociaal geweten, ze zijn er allemaal. Garrick Rawlings, hij leefde het en hij leeft het. Ook zijn rockwortels zijn nooit veraf en zo kan je ook akoestische folk beluisteren à la Tom Petty. Rawlings en producer Rick Shea stelde een groep samen, nam zijn geletterde teksten en expressieve melodieën ter harte, en zorgde ervoor dat ze zo een fascinerende reis op dit nieuwe album maken.

Negen originals van de hand van songwriter Garrick Rawlings met daarop twee covers. Eeerst is er "Friend of the Devil" van Jerry Garcia, Robert Hunter en John Dawson om uiteindelijk in perfecte harmonie af te sluiten met Townes Van Zandt's "Poncho & Lefty". Tussen die twee nummers brengt Rawlings eigen materiaal dat varieert tussen die gemakkelijke feel country rock uit de sixties en het serieuze werk van singer-songwriters uit Texas. Beide versies zijn geloofwaardig zonder de originelen in gedachten te vervangen of te repliceren. Een ander punt van belang hier is dat het album een ​​coproductie is tussen Rawlings en de schatbare Rick Shea.

Het album werd opgenomen in de "City of Angels" waar enkele doorgewinterde muzikanten werden samen gebracht. Muzikanten waaronder Skip Edwards en Shawn Nourse en niet te vergeten de de prachtige harmony vocals van Perla Battala en Jami Lyn Shuey. Als extra er boven op komen er op "Lost in Time" een paar cello's aan te pas. De warme en aangename klankkleur van Rawling is als het ware ontstaan voor het brengen van zulke nummers. Rawlings eigen nummers zijn suggestieve verhalen over verloren liefde zoals "I Do not Care What You Say" of over het biografische als op "Whisky, Cryin ', Pain...". Heerlijk is ook de hemelse accordeon van Skip Edwards op het pakkende "Poncho & Lefty" als afsluiter. Americana pur sang.

tracks:

01 I Want to Run Away
02 No Tengo Palabras (I Have No Words)
03 Lights of Marfa
04 Lost in Time
05 Lincoln Penny
06 Friend of the Devil
07 Eye of a Thief
08 I Don’t Care What You Say
09 Whiskey, Cryin’, Pain…
10 Million Miles
11 Poncho & Lefty

musicians:

Garrick Rawlings
Rick Shea
Dave Hall
Shawn Nourse
Perla Battala
Jami Lyn Shuey
Paul Marshall
Skip Ewards
Amanda Shokrian
Tori Akkerman