© Rootsville.eu

Gil Defay (US)
tiltle: It's All Love
music: Jazz
release date: november 01, 2018
label: AFAR Music
promotion: Lydia Liedman Promotions
info artist: Gil Defay

© Rootsville 2018


Deze "It's All Love" is het debuutalbum van jazz trompettist Gil Defay. Op dit album brengt Gil een hele reeks getalenteerde muzikanten bij elkaar, waaronder zijn broer Ansy Defay op tenor/ sopraansaxofoon en zang. Tijdens zijn studie aan de Long Island University raakte Defay gefascineerd door het werk van Herbie Hancock. Vooral geïnspireerd door Hancock's nummer "Chan's Song", te zien in de Dexter Gordon-film 'Round Midnight', begon de trompettist aan het componeren van zijn eigen originele melodie van het beroemde stuk . Het eindresultaat, "You're So Good" wordt hier gepresenteerd als een compositie die nog meer invloeden uit de kerk, Bill Withers, Grover Washington, de Afro-Caraïben en natuurlijk Hancock trekt.

Onder andere opvallende nummers van het album is "D. Bros Blues ", die reflecteert op de hechte muzikale relatie die is ontstaan ​​tussen Gil en zijn broer Ansy. Ansy vier jaar Gil's senior samen met hun vader Pastor Georges F. Defay kan zeker de eer opeisen Gil te introduceren in een smeltkroes van muzikale helden waaronder Al Hirt, Stan Getz, Bob Marley, George Benson, Caribbean Sextet, Tabou Combo, Magnum Band , Shleu Shleu, Tropicana, Sting, Charlie Parker, Dizzy Gillespie, Miles Davis, Cannonball en Nat Adderley, John Coltrane, Wayne Shorter, Freddie Hubbard, Branford en Wynton Marsalis, Kenny Garrett, Grover Washington Jr., Marcus Miller en nog veel meer.

Na Ansy's terugkeer van de universiteit in Oklahoma, herenigden de broers zich en bestudeerden ze samen op LIU (Brooklyn). Na de tweede verhuizing van Ansybegon Gil zijn eigen onafhankelijkheid te realiseren, weg van zijn broer. De trompettist streefde ernaar zijn eigen kunnen aan te scherpen. Hoewel hij nog steeds af en toe met zijn broer samenwerkt, droomde Gil ervan dat hij en zijn broer opnieuw herenigd werden om samen een band te leiden op een vooraanstaand muziekfestival.

De melodie nu gehoord op "D. Bros Blues "is wat de bandleider onmiddellijk opnam. In "On That NYC" presenteert Gil een sonische landschap dat een samensmelting is van invloeden die de klassieke Hip Hop NYC duo-groep Mobb Deep records combineren. It's All Love presenteert een wijdverspreide showcase van de geaccumuleerde invloeden van Defay in de afgelopen jaren. Van spirituele ontmoetingen tot vreugdevolle feesten en vieringen tot een reflecterende New Yorkse gemoedstoestand, Defay is de nederigheid gaan herkennen die hij persoonlijk heeft ontwikkeld door na te denken over zijn eigen leven en ervaringen. "Ik zie dat ik leef, ten dienste van de mensen met mijn op maat gemaakte door God gegeven talenten en gaven. Aan de luisteraar ... Aan alle mensen, "It's All Love".

tracks:

01. D Bros Groove
02. Le Cri
03. What A Friend
04. You're So Good
05. D Bros Blues
06. The Lean
07. Wonderful
08. On That NYC
09. Epistrophy

musicians:

Gil Defay: trumpet
Ansy Defay: tenor/soprano saxophones and vocals
Rakiem Walker: alto saxophone
Toku Jazz: flugelhorn
Antonio Peñalva: guitar
Joel Desroches: keyboards
Matthew Smythe: organ/wurlitzer
Parker McAllister: bass
Michael Tiny Lindsey: bass
Ben Nicolas: drums
Bendji Allonce: percussion
Patrick Pelissier: vocoder