© Rootsville.eu

Gina Sicilia (US)
tiltle: Heard The Lie
music: Blues - Soul - Roots
release date: august 31, 2018
label: Blue Élan Records (contact Connor Pasch)
info artist: Gina Sicilia
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2018


Here she is again, that woman who's beautiful voice gives me the shivers....

Op 31 augustus 2018 komt haar nieuw album "Heard The Lie" uit. Haar achtste studio album alweer, een album met als producer niemand minder dan Dave Darling en wordt uitgegeven blij "Blue Élan Records".

Alhoewel haar muziek bijzonder goed wordt ontvangen in de blues scène zit de sound van deze Gina Sicilia ook boordevol soul. In dit opzicht zit Gina Sicilia bijzonder goed hij het huis van vertrouwen "Blue Élan Records' waar ook Janiva Magness een onderkomen heeft. Misschien daardoor dat het heerlijke dansbare "Brighter Day" een duet is van deze twee bijzonder soulvolle divas.

Mijn eerste kennismaking met Gina Sicilia dateert van 2007 toen ze met haar album "Allow Me To Confess" me gewoonweg van mijn sokken kwam te blazen. Haar versie van de James Brown klassieker "Try Me" deed me toen onmiddellijk smelten. Later bracht ze op op haar album "Can’t Control Myself" het nummer "Before The Night Is Trough", een outstanding floorfiller die ik tot het einde van mijn DJ carière ben blijven draaien, en zelfs nu nog altijd één van mijn favoriete nummers is van deze in "Philly" geboren singer-songwriter die in 2013 kwam te verhuizen richting Tennessee.

Na haar EP "Sunset Avenue" (album report) uit 2016 volgde er bij "Blue Élan Records" het album "Tug Of War" (album report). Een album waarop blues en soul moeiteloos in elkaar komen te vloeien en me ertoe aanbracht om dit album als een "wake up call" te aanschouwen voor onze club eigenaars en promotors. Toen deze nieuwe "Heard The Lie" me bereikte wist ik al dadelijk dat alles moest wijken, gewoon omdat ik het in mijn kleinste teen aanvoelde dat dit weerom een bijzonder knap staaltje zou zijn van de skills van deze Gina Sicilia.

Het knappe hier bij Gina is dat ze al haar nummers bijzonder dansbaar maakt en zelfs ballads als het howlin' gospel georiënteerde "Man in The Sky" en het afsluitende bijzonder fraaie "Growing Dim" je in beweging brengen. Heerlijk gevoel! Met opener "Heard The Lie" is er een duidelijke knipoog naar de Alt-country swinger als een Mary Chapin Carpenter. Het slowbluesje "How Many Times" doet me terug denken aan de soul van de R'n'B groep "The Chi-Lites" uit 70-ties en de soul en dancegrooves die ze in "Ready For Love" van Bad Company komt te steken bewijst ze dat ze zowat van alle markten thuis is.

"Angels Watching" en "Light Me Up" steken boordevol soul daar waar ze met nummers als "Sugar" het er op lijkt dat ze best familie zou kunnen zijn van Noami en Wynonna Judd. Waanzinnig knap dat zoveel muziek stijlen bij deze Gina Sicilia moeiteloos tot haar eigen sound komen te verenigen...and it's only getting better end better. Rest er enkel nog de vraag wie haalt deze Gina Sicilia nu eens eindelijk richting België en Nederland...'cause I'm in love!

tracks:

01 Heard The Lie
02 How Many Times
03 Ready For Love
04 Brither Day
05 Angels Watching
06 Man in The Sky
07 Sugar
08 Darling
09 Light Me Up
10 I Do Bad Things
11 Growing Dim

musicians:

Gina Sicilia: vocals
Herman Matthews: drums
Davey Faragher: bass
Carl Sealove: acoustic bass
Doug Livingstone: dobro
Arlan Oscar: keyboards
Josh Smith: guitar
Dave Darling: guitar, backing vocals
Janiva Magness: vocals on #4
Bernie Barlow: backing vocals
Brie Darling: backing vocals
D'Andrée Galipeau: gang vocals
Connor Pasch: gang vocals
Connie Cham: gang vocals
Kirk äsich: gang vocals