© Rootsville.eu

Giulia Millanta (I)
tiltle: Conversation With A Ghost
music: singer-songwriter
release date: june 22, 2018
label: Ugly Cat Music
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Giulla Millanta

© Rootsville 2018


Met Italiaanse roots kwam deze Giullia Millanta haar horizonten te verruimen en verhuisde ze zo richting Austin TX om haar skills als singer-songwriter verder te ontwikkelen. Haar vorige album 'Moonbeam Parade' (album report) met producer George Reiff dateert van 2016. Nu met dit nieuwe album 'Conversation With a Ghost' staat haar conto bij 'Ugly Cat Records' op 6 stuks.

Net als bij het vorige album is ook nu Gabriel Rhodes de producer dit in samenwerking met Giullia. Daar waar ze op 'Moonbeam Parade'' toch wat werk bij haar collega's was ontlenen is dit op dit nieuwe album enigszins anders. Voor alle nummers gaan de credits naar Giullia Millanta dit soms in co-writing met producer en multi-instrumentalist Gabriel Rhodes. Enkel 'La Stanz' schreef ze samen met Max LaRocca.

De kenmerken van de muziek van deze Giullia Millanta bestaan erin om zich niet te laten vastpinnen op één enkele stijl maar weet ze zo een breed Americana publiek te bereiken. Opener op deze 'Conversation With a Ghost' is eerder een storytellend nummer waarbij de gyspsy toon van John Mills' klarinet je toch een zeker moment van emotie teweeg brengt. Ook 'Hourglass' wordt op een eerder laid-back manier naar je overgebracht. Nummers als 'Puppet on a String' en 'Violence' hebben iets van Slavische tonen in zich zeker wanneer Joel Guzman de accordion komt te bespelen.

Door de warme klanken van de basklarinet op 'Coney Island' behoort dit nummer voor mij meteen tot de favorieten van dit album. Jazz en Americana in elkaar verweven. Titeltrack 'Conversation with a Ghost' is het nummer dat perfext in het plaatje past van haar keuze als singer-songwriter, daar waar ze met 'Expiration Date' weer een pareltje uit haar hoed weet te toveren. Intiem maar bijzonder helder is dit een album om gewoonweg bij weg te dromen. Weerom een sterke prestatie van deze Giullia Millanta.

tracks:

01 Blinded by the Sun
02 Hourglass
03 Puppet on a String
04 Lonesome Throne
05 Violence
06 Coney Island
07 Lila (Spread Your Arms)
08 Conversation with a Ghost
09 Expiration Date
10 Enough is Enough
11 La Stanza
12 Space

musicians:

Giulia Millanta: vocals and electric guitars
Gabriel Rhodes: baritone guitar (11), electric guitar (1), acoustic guitar (9), glasses (2,5), piano (4), saw (10), bajo sexto (1,5)
Marc Ribot: electric guitar (2,3)
David Pulkingham: nylon string guitar (7,12), background vocals (1,7)
Glenn Fukunaga: upright bass
Dony Wynn: drums and percussion
Joel Guzman: accordion (5)
John Mills: bass clarinet (1,6), sax (1, 3, 5, 10)
Tommy Spurlock: steel guitar (9)
Kimmie Rhodes: background vocals (11, 12)