© Rootsville.eu

Glen Boldman & The Philadelphia 5 (US)
tiltle: Hot Damn! It's
music: Jazz
release date: 2018
label: independent
info artist: Glen Boldman
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2018


Ben Goldman is een dynamische en veelzijdige percussionist en muziekpedagoog. In 2017 was Ben gastartiest en docent op het Tefen Music Festival in Israël, waar Ben optrad met de Faculty Jazz combo en masterclasses van steel drums. Wanneer hij niet als associate artiest optreedt met de Rodney Marsalis Philadelphia Big Brass, onderhoudt Ben een actief en gevarieerd uitvoeringsschema in Philadelphia met drumset, pauken en stalen drums. Als opvoeder heeft Ben een studio met 30 privéstudenten gebouwd en is hij de instructeur van percussie en drumset aan het Cecil College in Maryland. Ben heeft een MM van University of Delaware en een BFA in multi-focus percussie van het California Institute of the Arts.

Het sterk hellende percussie-gebaseerde album van deze "Glen Boldman & The Philadelphia 5" kent grote diversiteit aan jazz, van de fusion-gebaseerde 'The Slizzard' tot het rechtdoor 'The Hip Dip'. Saxofonist Andrew Bedell brengt een robuuste solo met zwaar geprepatiseerde lijnen en een volledig bereik van zijn instrument voort. Terwijl de vibrafonist Ian Kurlan de lijnen inkleurt, voordat hij begint aan een heerlijk melodieuze solo. "Klezmerica" ​​is een op het Midden-Oosten gearomatiseerde melodie waarbij trompettist Blayne Salerni naar voren treedt om te schitteren. Zijn solo is warm en rond met een gevoel van gespierdheid. Het ensemble is een goed geoliede machine. Goldman heeft zeker een sterke groep muzikanten gekozen om zijn composities met flair over te brengen.

Glen Boldman & The Philadelphia 5 is een frisse kijk op jazz. Groefgeoriënteerd en uniek, elk nummer put uit verschillende wereldmuziektradities. Van de door Hindustani geïnspireerde 'The Slizzard' tot de melancholische chromatiek van 'December 2017' wordt de luisteraar door vier momenten en stemmingen geleid die Ben's muzikale ervaring hebben gevormd.

tracks:

01 The Slizzard
02 December 2017 
03 The Hip Dip
04 Klezmerica

musicians:

Ben Goldman- Drums
Sam Nobles -Bass
Kevin Cross -Guitar
Blayne Salerni – Trumpet
Andrew Bedell – Tenor Saxophone  
Ian Kurlan- Vibraphone