© Rootsville.eu

Grant Peeples and the Peeples Republik (B)
tiltle: Settling Scores Vol. II
music: Americana-Folk
year: 2018
label: Continental Record Services (CRS)

info artist: Grant Peeples

© Rootsville 2018


Grant Peeples werd in 1957 geboren in Tallahassee FL. waar hij tijdens zijn gehele groeiproces zowat alles leerde wat hem tot nu toe is bijgebleven, van het roken van wiet tot motorcross. Op zijn 16de hoorde hij Bob Dylan's 'Girl From The North Country' en dit was het ogenblik waarop hij besloot om singer-songwriter te worden. Het resultaat werd een mix van akoestische folk dat tevens wordt gelinkt aan songwriters als Tom Waits en Leonard Cohen.

Samen met zijn boek 'Bad Poetry' komt ook dit nieuwe album 'Settling Scores Vol.II' op de markt. Dit 8 nummers tellende album is het vierde in de rij waarvoor hij Gurf Morli koos als producer. De nummers op dit album zijn uitermate politiek geladen maar toch straalt er mede door de prachtige stem van Jaimee Harris zoveel warmte van uit.

Een nummer als de mooie ballad 'Goodbeye', een cover van Steve Earl, ligt ergens tussen de Americana van Ry Cooder en het melancholische van een latere Johnny Cash. Openen doet hij met de politieke protestsong 'Pitchfork and Torches'. 'Dear Judas' daarentegen zou je als een poëtisch statement kunnen beschouwen. 'Liliana' zou als basis dienen voor de soundtrack van de gelijknamige art-film, een bijzonder mooi een aangrijpend liefdesverhaal. Afsluiten doet hij met zijn 'Peeples Republic' met een herwerkte versie van Dylan's 'The New Brownsville Girl'.

tracks:

01 Pitchfork and Torches
02 Goodbeye
03 Dear Judas
04 This Could Be a Long Night
05 Liliana
06 The Black Dress
07 More For Us, Less For Them
08 The New Brownsville Girl

musicians:

Grant Peeples
Rick Richards
David Webb
Joel Guzman
Jaimee Harris
Longineu Parsons

Lis & Lon Williamson
Erik Alvar
Tim Higgins