© Rootsville.eu

Greg Sover (US)
tiltle: Jubilee (EP)
music: blues
year: 2018
label: independent
release date: january 08, 2018

info artist: Greg Sover
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2018


Greg Sover is geboren in Brooklyn maar zijn roots bevinden zich in Haïti en meer dan eens wordt deze jonge rocker vergeleken met een hedendaagse Jimi Hendrix. Hij was amper vijf jaar toen hij reeds een gitaar ter hand nam en zo aan zijn muzikale reis begon. Door de jaren heen bleef hij zijn skills verder ontwikkelen. Doordat zijn vader van Haïti afkomstig was waren het meetstal Franstalige nummer die hij tijdens zijn jeugd te horen kreeg. De kracht om het in de muziekbranche te gaan maken kwam door het bijwonen van een concert van reggea icoon Bob Marley. Hij zag toen hoe muziek mensen nader tot elkaar kon brengen.

Vorig jaar bracht deze Greg Sover nog het album 'Songs of A Renegade' op de markt en met deze 'Jubilee' kan je stellen dat het een EP betreft in het verlengde van zijn vorige. Enkel 7 nummers maar wel met een minimum duur van over de 4 minuten (uitgezonderd de titeltrack). Samen met zijn band zal hij ook te horen geweest zijn op de 'IBC' te Memphis die van start ging op 17 januari. De band van Greg Sover deelt mee in het succes van hem en dat is mede door Garry Lee, Allen James en Tom Wailing die we de stempel van Philly veterans' kunnen op kleven.

Het is trouwens Phillidelphia dat de bakermat is voor deze Greg Sover zijn stevige blues, zeg maar blues-rock. Openen doet hij wel zeer krachtig met een knipoog naar rock op het nummer 'Emotional'. Op titeltrack 'Jubilee' krijgen we mede door de inbreng van Mikey Junior op de blues harp en de donkere slide rifjes een stevige portie blues te horen. In stil contrast met de 2 vorige nummers neemt Greg Sover op 'Hand of My Heart' een beetje gas terug en vind ik dit nummer één van mijn favorieten op deze EP.

Alle nummers zijn geschreven door Greg Sover uitgezonderd 'As the Years Go Passing By' waarbij de credits gaan naar Don D. Robey. Voor het nummer 'I Give My Love' kreeg hij hulp van mede-producer en bassist Garry Lee en nemen ze ons mee richting Caribbean met dit calypso bluesje. Stevige blues volgt er dan met het 'live' opgenomen 'Temptation' waarna in alle rust en semi-akoestisch wordt afgesloten met 'Hand on My Heart', een nummer waarop we een cello en viool als andere snaarinstrumenten te horen krijgen. Ondanks het stevigere werk dat op deze 'EP' aanwezig is bevindt is er nog genoeg diversiteit aanwezig waardoor je een volledig beeld krijgt wat deze beloftevolle Greg Sover allemaal in zijn mars heeft.

tracks:

  1. Emotional
  2. Jubilee
  3. Hand on My Heart
  4. As the Years Go Passing By
  5. I Give My Love
  6. Temptation (live)
  7. Hand on My Heart (short edit)

musicians

Greg Sover: lead guitars, resonator guitar, acoustic guitar and lead vocals
Garry Lee: electric bass, background vocals and percussion
Allen James: electric guitar
Tom Walling: drums
Wally Smith: keyboards

additional musicians:

Francois Zayas: percussion on #5
Yoni Draiblate: cello on #3
Joseph Arnold: violin on #3
Mikey Junior: harmonica on #2
Garry Lee & Leslie “Shoegirl” Waxman: hand claps on #2