© Rootsville.eu

Greg Ward (US)
tiltle: Rogue Parade: Stomping Off From Greenwood
music: Jazz
release date: january 11, 2019
label: Greenleaf Music
promotion: Lydia Liedman Promotions
info artist: Greg Ward

© Rootsville 2018


Bij "Greenleaf Music" komy op 11 januari 2019 het 4de album uit van saxofonist en componist Greg Ward. Het album is een resultaat van zijn nieuwe groep "Rogue Parade" met daarin gitaristen Matt Gold en Dave Miller, bassist Matt Ulery en drummer Quin Kirchner. Een behoorlijk sterk Quintet van zzer creatieve jazzmuzikanten uit Chicago. Uit dit album volgt de release van drie singles, met name "Metropolis" op 30 november, "The Contender" op 14 december en "Excerpt 1" op 28 december.

Geïnspireerd door de tijd die Ward in Chicago en New York doorbracht, dient de op 30 november uitgebrachte single 'Metropolis' als een ode aan de vele levensveranderende ervaringen die de saxofonist in beide bruisende steden is tegengekomen. Ward werkte in zijn tijd in Chicago met het International Contemporary Ensemble, de Chamber Music Series van het Chicago Symphony Orchestra, en kreeg in opdracht van het Jazz Institute of Chicago een nieuwe compositie, die in 2009 op het Chicago Jazz Festival werd opgevoerd.

Deze twee metropolen hebben de creativiteit van Ward blijven informeren. De NIU-afgestudeerde is enthousiast, op deze opname hoop ik dat je de energie kunt voelen die ik dagelijks ervaar op een plek waar zoveel verschillende levens en perspectieven met elkaar verweven zijn. Dit nummer bevat een duet van gitaristen Dave Miller en Matt Gold en leidt naar een trio met Ward op altsaxofoon. De tweede single, die op 14 december wordt uitgebracht, is getiteld "The Contender". Hoewel Ward altijd de tijd heeft genomen in zijn routine voor lichaamsbeweging, is hij pas recentelijk gaan boksen. Met een solo van zowel Ward als Matt Gold, vertaalt "The Contender" enkele bokscombinaties van de saxofonist in muziek.

De derde single van het album, "Excerpt 1", wordt op 28 december uitgebracht en vertegenwoordigt een belangrijk ritueel in de dagelijkse routine van de componist. Ward begrijpt het belang van het ontwikkelen van zijn huidige compositorische talenten en doet daarom een bewuste poging om iets te componeren, hoe kort of lang ook, bijna elke dag. "Gewoonlijk werk ik alleen aan een thematische ontwikkeling, met de hoop er zelfs maar een klein fragment uit te halen dat het waard is om in een nieuw stuk te veranderen. Soms presenteert zich een korte gedachte. "Excerpt 1" is daar een van ", legt Ward uit.

tracks:

01. Metropolis
02. Excerpt 1
03. The Contender
04. The Fourth Reverie
05. Let Him Live
06. Black Woods
07. Pitch Black
08. Stardust
09. Sundown
10. Excerpt 2

musicians:

Greg Ward: saxophone
Matt Gold: guitar
Dave Miller: guitar
Matt Ulery: bass
Quin Kirchner: drums