© Rootsville.eu

Greg Yasinitsky (US)
tiltle: Yazz Band
music: Jazz
release date: 2018
label: Yazz Recordings
info artist: Greg Yasinitsky
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2018


Greg Yasinitsky is een internationaal erkende componist en saxofonist. Hij ontving reeds de Amerikaanse prijs voor zijn jazzconcerto voor piano en orkest. Yasinitsky is al meer dan veertig jaar betrokken bij het onderwijs. Hij is Regents Professor in de School of Music aan de Washington State University, waar hij compositie, jazzstudies en saxofoonles geeft. Hij is bestuurslid van het Jazz Education Network, is lid van de Washington Music Educators Hall of Fame en is ontvanger van de WSU Eminent Faculty Award, de hoogste eer voor docenten aan de WSU en de Distinguished Faculty Award, de top eer in het College van Kunsten en Wetenschappen. Hij is ook de auteur van het boek Improvisation 101: Major, Minor and Blues, uitgegeven door Advance Music.

Yasinitsky is te horen met Tom Harrell, Art Lande en anderen op opnames uitgegeven door de Musical Heritage Society, Soul Note, Palo Alto en Revelation Records. Zijn spel en composities zijn te horen op meer dan vijftig compact discs, waaronder opnames uitgegeven door Vienna Modern Masters, Arizona University Recordings, Open Loop Records, Washington State University Recordings en zijn eigen label, YAZZ Recordings.

YAZZ Band bevat de spannende, originele, eigentijdse bigband-composities van bandleider en saxofonist Greg Yasinitsky, uitgevoerd door fantastische muzikanten voornamelijk gebaseerd op de Pacific Northwest. Het programma omvat alles van modale jazz tot bop tot ballads, harde swingende tot zelfs achtste noten, en reimaginings van de blues. Een aantal van deze composities waren opdrachten waaronder muziek speciaal geschreven voor het 30-jarig jubileum van het British Jazz Interior Jazz Festival, het 25-jarig jubileum van de Las Vegas Academy of the Arts, de Louisiana State University Jazz Band, de University of Arkansas Jazz Band en College of San Mateo Jazz Band.

tracks:

1. Serpentine
2. New York Confidential
3. True North
4. Sideways
5. Full Blown
6. Gator Tail
7. Partial Eclipse
8. Missing You
9. One-Two-Three

musicians:

Greg Yasinitsky: alto, tenor and baritone saxophones
Ann Marie Yasinitsky: flute
Vanessa Sielert: alto saxophone
Patrick Sheng: tenor saxophone
John Harbaugh: trumpet and flugelhorn
Vern Sielert: trumpet and flugelhorn
Dave Glenn: trombone
Jenny Kellogg: trombone and bass trombone
Al Gemberling: trombone
Sarah Miller: trombone
PJ Kelley: bass trombone
Brian Ward: piano
F. David Snider: bass
David Jarvis: drums
Dan Bukvich: drums