© Rootsville.eu

Gregory Generet & Richard Johnson (US)
tiltle: Two of A Kind
music: Jazz
year: 2018
label: AFAR Music
promotion: Lydia Liedman Promotions
info artist: Gregory Generet - Richard Johnson

© Rootsville 2018


Jazzsinger Gregory Generet en pianist Richard Johnson brengen op 4 juni het album 'Two Of A Kind' uit. Hiervoor ging dit duo samenwerken met een keur uit New York finest musicians, Freddie Hendrix op trompet, Jonathan Beshay op tenor en sopraansaxofoon, Barry Stephenson op upright-bass en Henry Conerway op drums.

'2 Of A Kind' is een album gevuld met traditionals met een knipoog naar John Coltrane. 2 Of A Kind erkent de grote legendes van de jazz, met behoud van de focus op toekomstige horizonten en perspectieven. Gezamenlijk creëert dit getalenteerde duo een geluid dat het publiek laat boeien en meer wil.

Na een verblijf van drie jaar in de 'Smoke Jazz Club' heeft deze Gregory Generet als getalenteerd jazz-singer het respect van de NY jazz scène meer dan verdiend. Hij trad op in diverse clubs zoals bij Dizzy's Club Coca Cola en Rose Hall (Jazz in Lincoln Center). Gregory Generet is genomineerd door het Hot House jazzmagazine van New York City als Best Jazz Vocalist. Hij begon samen met Richard Johnson te werken in het Lincoln Center in Doha (Qatar), waar ze al snel een gesmaakte samenwerking in het Midden-Oosten werden. Na bijna drie jaar in het buitenland te hebben gewerkt, hebben Generet en Johnson een enorm repertoire aan muziek ontwikkeld dat nu in de Verenigde Staten aan het licht komt.

Richard Johnson werd geboren in Pittsburgh en heeft heeft sterke territoriale jazzwortels met voorbeelden als Art Blakey, Ray Brown, Jeff 'Tain' Watts en Ahmad Jamal. Na zijn vaste muzikale opleiding werd Johnson uitgenodigd om lid te worden van Wynton Marsalis 'Septet en het Lincoln Center Jazz Orchestra. Richard had ook het voorrecht om 6 maal de United States Jazz Ambassador te worden genoemd. Johnson eert actief de groten uit het verleden, met namen als Ron Carter, Wayne Shorter en Herbie Hancock en presenteert vervolgens muziek die een sterke, positieve kijk op de toekomst heeft.

'2 Of A Kind' is een wel uitgebalanceerd geheel met daarop 12 nummers, zes traditionals met nieuwe arrangementen van Richard Johnson en zes originals. Alle nummers worden perfect tot leven gebracht door de zang van Gregory Generet met een frisse en optimistische kijk op de toekomst van jazz. Klassiekers als 'The Shadow Of Your Smile' en 'You'd Be So Nice To Come Home' vloeien moeiteloos over in origineel werk als 'We Can Make A Change'.

tracks:

01. Angel Eyes feat. Freddie Hendrix
02. Close Your Eyes feat. Jonathan Beshay
03. We Can Make A Change feat. Freddie Hendrix & Jonathan Besay
04. Facet It feat. Freddie Hendrix
05. I Was Telling Here
06. Mr. G feat Jonathan Beshay
07. The Shadow Of Your Smile
08. I Don't Knwo What To Do feat. Jonathan Beshay
09. For We
10. You'd Be So Nice To Come Home To feat. Jonathan Beshay
11. I'll Wait For You
12. Mr. Kicks feat. Jonathan Beshay

musicians:

Gregory Generat: vocals
Richard Johnson: pianist
Freddie Hendrix: trumpet
Jonathan Beshay: tenor, sopraansaxofoon
Barry Stephenson: bass
Henry Conerway: drums