© Rootsville.eu

George Lilly and the Half-Fast Allstarz (SE)
tiltle: Thinkin' About You Baby
music: Blues
year: 2018
label: Snakeygator Music
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Greorge Lilly and the Half-Fast Allstarz

© Rootsville 2018Zo zie je maar dat we met deze George Lilly and the Half-Fast Allstarz nog altijd lekkere blues te horen krijgen waarvan we in eerste instantie het bestaan niet wisten. Deze uit Hope Sound FL. afstammende bluesman brengt blues met daarin heel wat rhyhtm 'n blues en New Orleans grooves in verweven. Deze 'Thinkin' About You Baby' telt 11 nummers met daarop 3 originals en 8 covers die George Lilly nauw aan het hart liggen.

Openen doen ze met het footstompin' 'Thinkin' About You Baby' en is een floorfiller van de hand van deze George Lilly. Heerlijke blues vergezeld van een blazers sectie gaat er bij mij steeds in als zoete koek. George 'Nighthawk' Lilly is een blues muzikant en geluidstechnicus met al meer dan 50 jaar ervaring in het vak.

Na de geslaagde opener is er vervolgens 'All Your Lovin' van Otis Rush, een bluesje dat iedere blues fanaat al wel ergens in één of andere uitvoering in zijn platenkast heeft steken, hier in een bijzonder soulvolle uitvoering. Zijn volgende 'Just Because' is wel geschoeid op een wel heel kenbare groove. 'Crazy About You Baby' van Little Walter krijgt op dit album wel een gans gehele transformatie en zo bevinden we ons way down in New Orleans. Om volledig in de sfeer van NOLA te blijven krijgen we nog James Booker's ' So Swell When You're Well'...put on your dancin' shoes.

De shuffle 'Snatch It Back...and hold it' werd geschreven door Buddy Guy en Junior Wells en krijgt hier door toedoen van de saxes een streepje meer. 'Love, Love, Love' is een rumba r n' b bluesje geschreven door George Lilly, een nummer waardoor de 'mardi gras' en de piano grooves van Professor Longhair komt te herleven. Van jazz en blues muzikant Mose Allison brengen deze 'Allstarz' dan nog met veel rock 'n roll allure diens 'Parchman Farm'

Na Little Johnny Taylor's soulvolle 'Somewhere Down the Line' wordt dit meer an aangename album afgesloten met een 'live' versie van Rufus Thomas zijn million seller 'Walking The Dog'....

tracks:

01 Thinkin' About You Baby
02 All Your Love (I Miss Lovin')
03 Just Because
04 Crazy About You Baby
05 Catfish Blues
06 So Swell When You're Well
07 Snatch It Back
08 Love, Love, Love
09 Parchman Farm
10 Somewhere Down the Line
11 Walking the Dog (Live)

musicians:

George 'Nighthawk' Lilly: guitar, vocals
Jeff 'The Gennerlalissimo' Renza: drums
George 'Bam Bam' Lilly: drums on #4
Phil 'Big daddy' McArthur: bass
Professor Bob Taylor: piano
Wailin' John Michalak: saxes
Big Randy Emerick: baritone sax
Greg 'Soulman' Jackson: backing vox
Gregorey 'Popeye' Alexander: backing vox