© Rootsville.eu

Guitar Jack Wargo (US)
tiltle: Keepin' It Real
music: blues - soul
year: 2018
label: Wargod
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

info artist: Guitar Jack Wargo

© Rootsville 2018


Voor mezelf is deze Jack Wargo AKA Guitar Jack nog een onbeschreven blad en als ik het zo lees bij de bijgevoegde info zal dat voor velen zo zijn. Niet dat Guitar Jack hier met deze 'Keepin' It Real' pas aan zijn proefstuk toe is. Jack Wargo toerde al met namen al Screamin' Jay Hawkins, Hank Ballard & The Midnighters, Billy Preston en Solomon Burke, en dat is al een meer dan illuster rijtje. Samen met zijn band No Slack was ook gedurende jaren de thuisband in BB King's Blues Club en om het nog wat indrukwekkender te maken speelde hij ook nog bij John Fogerty.

Jack's 'Keepin' It Real' is zijn 12 nummers tellende nieuwe album. 12 waarvan er 11 zijn geschreven door Jack Wargo zelf en waarbij er voor 'Goin' Down the Road Feeling Bad' even ging grasduinen in de legacy van Woody Guthrie. Op dit album vinden we ook de legendarische gitarist Willie Chambers terug alsook de soulvolle 'The Sweet Inspirations'. Het resultaat is een best gesmaakt album met heerlijke blues en soul.

Met opener 'You Dont Feel the Same' zet hij me even op het verkeerde been met een heerlijk Tin Pan Alley bluesje à la SRV. Al meteen met het daarop volgende bijna 8 minuten durende 'Soul Of Love' krijg je al dadelijk de rillingen. Door de soulvolle klankkleur en de heerlijke backing vocals wordt je meegetrokken in een ongeëvenaard soulbluesje van het zuiverste karaat. Voeg daarbij nog de doordringende gitaarrifs en de Hammond grooves aan toe en je bent in de 7de hemel. I believe, yes I believe...

Nummers als ' Inventory Blues' en 'Shipwrecked' voegen daarbij er nog de juiste 'smooth and funky grooves' aan toe, daar waar mede door toevoegen van een harmonica je het juiste blues gevoel mee krijgt. Alsof we ons terug in een soul periode bevinden, en dat is ook zo, krijgen we dan 'No Stranger' aangevuld door de sound van 'The Sweet Inspirations'. Soul en dus is...'Only-Est One' eentje om weerom kippenvel van te krijgen alsof de TSOP periode herbeleven en ja dit is zalig.

'Sending Out A Message' is de afsluiter van deze waanzinnig knappe kennismaking met 'Guitar Jack Wargo en dus verspreiden we onmiddellijk deze boodschap van Jack.

tracks:

01. You Dont Feel the Same
02. Power of Love
03. Keep on Keepin On
04. Inventory Blues
05. Shipwrecked
06. Nobody but You
07. No Stranger
08. Only-Est One
09. Blues Holiday
10. Shes Got Soul
11. Goin' Down the Road Feeling Bad
12. Sending out a Message

musicians:

Guitar Jack: guitar, vocals
AD Beal: vocals
Edoardo Trancedi: drums
Matt Bragg: bass
Arlan Oscar Shierbaum: Hammond, Wurlitze, Mini Moog

guests musicians:

Rudy Copeland: B3
Mike Finnigan: B3
Erik Griggs: strings
Mike 'Hurricane' Hoover: harmonica
Gerarld Johnson: bass
Gary Mallabar: drums
Jimmy Powers: harmonica
Rick Reed: bass
Walfredo Reyes Jr.: percussion
Doug Smith: bass
Joel Scott: bass
Gary Swan: B3
Ed Wargo: flite

guests vocals:

Willie Chambers, Sweet Inspirations, Jacqui Walker Asamcik, James Whitney