© Rootsville.eu

Gus Spenos (US)
tiltle: It's Lovin' Guarantee
music: rhythm 'n blues - swing
year: 2018
label: Independent
release date: march 01, 2018

info artist: Gus Spenos
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2018


Liefhebbers van de good'ol rhythm 'n blues, swing en jump blues zullen met het nieuwe album van Gus Spenos zonder meer hun hartje kunnen ophalen. Voor Saxofoonspeler en ‘blues shouter’ is muziek maken enigszins een uitlaatklep want deze Gus Spenos behoort in Indianapolis tot de top van neurologen.

Samen met zijn saxofoon en zwoele stem weet deze Gus Spenos de sfeer van 30-tiger jaren weer op te roepen, dit bijgestaan door een uitstekende blazers sectie als 'huisorkest'. Een sfeer die we nog kennen van een louis Jordan of een 'Satchmo' zoals op het heerlijke en jazzy 'Fool's Blues' van Jimmy Rushing.

Net als op zijn in 2016 uitgebrachte album 'If You Were Gold Baby' weet ook nu op zijn nieuwe album deze Gus Spenos oud en nieuw te verenigen. Een uitstekende mix van origials als opener en titeltrack 'It's Lovin' Guarantee' met klassiekers als 'Have Mercy Baby' van een Titus Turner. Dertien foot stompin, finger snappin Rhyhtm 'n Blues nummers waarbij je een mmer dan opwekkend gevoel krijgt.

Het ganse album neemt Gus Spenos en zijn begeleidende band je mee op een trip van uitstekende jump blues zoals met 'She Walked Right In' of 'I'm Gone' van Billy Brooks & Orchestra. Tijdens 'de tijd van toen' werd R'n B , jazz en swing onherroepelijk met elkaar verbonden met als doel je in beweging te zetten. Een jazzy gevoel krijg je onder meer bij de nummers 'Fool's Blues', en 'Lil' Dog' van Buddy Johnson. Een portie souljazz kan dus ook wel en dat krijgen we hier met Bobby Elvin's 'Blind Boy' met een heerlijke bruggetje van de backing vocals.

Zin in een avondje onvervalst swingende rhythm 'n blues dan is deze 'It's Lovin' Guarantee' een must om an te schaffen. Een album waarop deze Gus Spenos oude en eigen nieuwe nummers tot een harmonieus geheel laat samenvloeien en waarbij je daadwerkelijk terug wordt meegenomen in de tijd van 'bars with cigars and bourbon' zoals bij 'Livin' is a Crime'. What a wonderful world and satisfaction guaranteed...or take your love back!

tracks:

01. It's Lovin' Guarantee
02. She Walked Right In
03. Hush Baby Don't Cry
04. Fool's Blues
05. Every Tic's Got a Toc
06. Blind Boy
07. Livin' is a Crime
08. Lil' Dog (instrumental)
09. I'm Gone
10. Have Mercy Baby
11. Hey Girl
12. Kind Lovin' Daddy
13. Got Myself a Diamond

musicians

Gus Spenos: tenor sax, solos, vocals
Wycliffe Gordon: trombone, solos
Corey Wilcox: trombone
Freddie Hendrix: trumpet, solos
Tatum Greenblatt: trumpet
Walter Blanding: tenor sax
Bruce Williams: alto sax, solos
Jason Marshall: baritone sax, solos
Chris Burger: upright bass
Cecil Brooks III: drums
Brad Williams: guitar, solos
Collin DeJoseph: piano
Wincey Terry Bryant: backup vocals
Audrey Shakir: backup vocals
Renee Collins Georges: backup vocals