© Rootsville.eu

Hadden Sayers (US)
tiltle: Acoustic Dopamine
music: blues
release date: september 14, 2018
label: Blues is Art
info artist: Hadden Sayers
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2018


Deze 'Acoustic Dopamine' is de rauwe akoestische versie van Hadden Sayers zijn gelijktijdig uitgebrachte 'Dopamine Machine'. De 11 nummers worden hierop in een akoestische variant gebracht van de blues-rock die we te horen krijgen op het andere album. Enkel gewapend met gitaar en percussie achtige toestanden door Jim Ed Cobbs.

In gezelschap van zijn Gibson uit 1954 schreef Hadden Sayers, liggend op zijn bed, volledig nieuwe arrangementen voor dit album. In willekeurige volgorde worden de nummers gebracht alsof dit een volledig nieuw album zou kunnen zijn, nummer 'negen bis' dus. Openen doet hij met de titeltrack van de elektrische versie gevolgd door 'Learning To Dissapear' in een eerder swampy versie.

Akoestisch of niet toch schult er in 'Peppermint Patty' enige vorm van rock 'n roll. Meteen was ik dan ook naar het duet met Ruthie Foster. Ook nu is deze 'Waiting Wanting' een beauty te noemen zeker wanneer Ruthie haar gospel gevoel er komt in te steken. 'Blood Red Coupe Deville' is akoestisch gezien één van mijn favoriete nummers op dit album.

Gezien ik niet onmiddellijk een grote fan ben van bluesrock draagt deze versie uiteraard mijn voorkeur mee.

tracks:

01 Dopamine Machine
02 Learning to Dissapear
03 Unsatisfied
04 Peppermint Patty
05 I Feel Love
06. Waiting Wanting (featuring Ruthie Foster)
07 Good Good Girl
08 Blood Red Coupe Deville
09 Hit The Road
10 Backbreaker
11 Gravity

musicians:

Hadden Sayers: Guitar(s) and vocals
Jim Ed Cobbs: Hand claps, foot stomps, and random objects