© Rootsville.eu

Hanna Paulsberg Concept ft. Magnus Broo (Nor)
tiltle: Daughter of The Sun
music: Jazz
release date: october 26, 2018
label: Odin
info artist: Hanna Paulsberg
promotion: Pias (Sjuul Kok)


© Rootsville 2018


Hanna Paulsberg is een Noorse Jazzcomponiste en soxofoniste. Paulsberg is een dochter van de singer-songwriter en jazzmuzikant Håkon Paulsberg. Toen ze vijftien was begon ze op de saxofoon en een jaar later ging ze naar de Kirkeparken videregående skole in Moss. Daarna studeerde ze aan het Trondheim Musikkonsevatorium. Ze speelde met de Kjellerbandet en richtte een eigen band op met Trygve Waldemar Fiske (bas), Oscar Grönberg (piano) en Hans Hulbækmo (drums), waarmee ze haar debuutalbum Waltz For Lilli opnam (2012). Hierna volgden meer albums met deze groep.

Paulsberg speelde tevens bij Trondheim Jazz Orchestra, waarmee ze drie platen opnam. In 2016 speelde het orkest op uitnodiging van Chick Corea meerdere concerten in Blue Note Jazz Club in New York City. Ze werkte verder met Bobo Stenson. Paulsberg is te horen op albums van haar vader, Dan Peter Sundland, Thomas Torstrup, Bror K, Kjellerbandet, Torstein Ekspress en het Dag-Filip Roaldsnes Ensemble te horen.

Samen met trompettist Magnus Broo brengt het Hanna Paulsberg Concept op 26 oktober het album "Daughter Of The Sun" op de markt. Het album werd opgedragen aan de Egyptische Faroa Hatshepsut, maar ook in het speciaal aan alle vrouwen die hebben moeten vechten hun identiteitsaspecten. Het is reeds het vierde album voor dit "Hanna Paulsberg Concept" na het bijzonder goed ontvangen "Eastern Smiles" uit 2016.

Voor de opnamen van dit album werd ook een beroep gedaan op Magnus Broo wat meteen ook voor een generatie kloof zorgde. Magnus zijn roots liggen al meer dan 20 jaar in de African-American tradition. Op uitzondering van "Serianna" dat werd gecomponeerd door bassist Trygve Fiske zijn alle andere stukken composities van Hanna Paulsberg. Het album werd opgenomen in de Nilensto Studios.

tracks:

01 Scent Of Soil
02 Little Big Saxophone
03 Hemulen Tar Ferie
04 Serianna
05 Daughter of The Sun
06 Bouncing With Flower Buds

musicians:

Hanna Paulsberg: saxophone
Magnus Broo: rtumpet
Trygve Fiske: double bass
Hans Hulb-Ekmo: drums
Oscar Grönberg: piano