© Rootsville.eu

Hidden Agenda Deluxe feat. Oh Suzanna (NL/Can)
tiltle: Angels in the Snow, A Christmas Album
music: americana - alt-country
release date:november 23, 2018
info artist: Hidden Agenda Deluxe - Oh Suzanna
label: Continental Song City
distribution: Continental Record Services (CRS)

© Rootsville 2018


Wanneer een kerstalbum ook nog eens heerlijk klinkende Americana betreft wie kan daar dan rouwig om zijn. Vorig jaar wisten die van "Hidden Agenda Deluxe" de eindejaarsperiode met blijdschap te verrijken door een tweede estitie van hun kersttournee met countrydiva Danni Nicholls. Ervoor was er een eveneens succesvolle kersttournee met Carter Sampson.

Dit jaar volgt er een 3de uitgave van dit hemels gebeuren met ditmaal aan hun zijde de Canadese nachtegaal Suzie Ungeleider aka "Oh Suzanna". Simultaan met deze 'tour' is er ook het album "Angels in the Snow", weerom een verzameling van Americana klassiekers en eigen materiaal. Naast "Oh Suzanna" horen we ook nog de stemmen van BJ, Eric en Sjoerd.

Hidden Agenda Deluxe bestaat uit BJ Baartmans, Gerald van Beuningen, Eric Devries en Sjoerd van Bommel en speelden al Americana voor de term een begrip werd. Met binnen de gelederen de internationaal gelauwerde singersongwriters BJ Baartmans en Eric Devries, wekt een samenwerking hoge verwachtingen. Vooral omdat de beide mannen al sinds de jaren 1990 veelvuldig met z’n tweeën op een podium te vinden zijn. Daarbij ook regelmatig samen met drummer Sjoerd van Bommel en bassist Gerald van Beuningen. Onder de naam "Hidden Agenda Deluxe" zorgden Baartmans, Devries, van Bommel en van Beuningen met hun debuutalbum "Pan Alley Fever" in 2016 voor een voortreffelijk alt-country feestje.

Suzie "Oh Suzanna" is een Canadese zangeres met en stem die een hart van steen kan doorboren. Haar prachtig bewerkte liedjes vertellen vaak verhalen over bezorgde zielen die rebelleren tegen hun omstandigheden om een ​​stille waardigheid te bereiken.Al sinds 1996 brengt Oh Susanna acht veelgeprezen albums uit met diverse Awards als gevolg. Ze is ook genomineerd voor twee Juno-awards, elk voor Best Roots en Traditional Album of the Year, evenals twee Canadian Folk Music Awards voor de beste solo-artiest en voor de beste hedendaagse zangeres van het jaar. In 2017 bracht ze "A Girl in Teen City" uit, een album met liedjes uit de jaren 80 van de vorige eeuw in Vancouver met in de hoofdrol een tienerpunkmeisje genaamd Suzie. Oh Susanna woont in Toronto met haar man en zoon.

"Angels in the Snow" een album met daarop 10 nummers met als doel enkel en alleen maar te genieten op deze voor sommigen donkere dagen. Enkel luisteren en zorgen aan de kant want het betreft hier een Kerstplaat.

tracks:

  1. Christmas Must Be Tonight
  2. The River
  3. The Girl With the Holiday Smile
  4. Snowing on Raton
  5. A Good Story
  6. Christmas Morning
  7. Wee Hour Mood
  8. Christmas Time In Washington
  9. Angels In The Snow
  10. After The Holidays

musicians:

BJ Baartmans: Vocals/Guitars
Eric Devries: Vocals/Guitars
Gerald van Beuningen: Bass guitar
Sjoerd van Bommel: Drums/Vocals

Oh Suzanna (Suzie Ungeleider): vocals

Guest:
Rob Geboers: Keys