© Rootsville.eu

Hilary Scott (US)
tiltle: Don't Call Me Angel
music: singer-songwriter
release date: october 12, 2018
label: Belltown Records
info artist: Hilary Scott
promo: KG Music Press

© Rootsville 2018


Hilary Scott is een meervoudig bekroonde singer-songwriter die haar unieke merk van melodische en tekstueel gedenkwaardige nummers naar het nationale en internationale publiek brengt. Voorheen een Missourian nu gevestigd in Puget Sound, heeft WA "Hilary met één L" lovende kritieken ontvangen in nationale en internationale publicaties voor haar release 2015, "Freight Train Love".

Haar nieuwste album, Do not Call Me Angel, benadrukt de verhalen van Scott over het vertellen van verhalen en ook haar vermogen om diepe emoties in de luisteraar op te roepen met alleen een melodie of een andere frase. Dit nieuwste project duikt ook meer in het rijk van soul en blues, hoewel dit niet geheel nieuw terrein voor Scott is.
 
"Do not Call Me Angel" bevat 10 tracks die zo goed als allen geschreven zijn door Hilary zelf, alleen voor "Kiss" is ze te leen geweest bij Prince en dit al eerbetoon aan hem. Het album werd gecoproduceerd met Grammy Award-winnaar, Johnny Lee Schell. Met gevoel voor hoop en humor en veel soul, laat Hilary Scott een licht schijnen op de schoonheid die in het humanisme te vinden is in elk nummer.

tracks:

  1. Don't Call Me Angel
  2. Not Used To Being Used To
  3. You Will Be Mine
  4. Make It Right
  5. Heartless
  6. UnLove Story
  7. Moon and Back
  8. In Time
  9. Kiss
  10. Here I Am

musicians:

Hilary Scott:  vocals and harmony vocals, piano, acoustic guitar, ukulele
AJ Gennaro:  drums and percussion
Josh Schilling:  bass, electric guitar and ukulele
Johnny Lee Schell:  acoustic guitar, electric guitar, cigar-box mandolin
Mike Finnigan:  Hammond B-3 organ