© Rootsville.eu

Hopeless Jack (US)
tiltle: Selftitled
music: Garage rock 'n roll
release date: june 01, 2018
label: independent
info band:
Hopeless Jack
booking: Rootstown

© Rootsville 2018


Met Jack Beisel als frontman komt dit power duo uit de 'Silver State' en maar bepaald uit Reno NV. Zijn vaste kompaan is Spencer York die als drummer de vocals en slide guitar van Hopless Jack koimt te vervolledigen. Hun sound is uniek en bijzonder explosief te noemen. Tijdens de maanden juni en juli is dit duo op Europese tournee met optredens voor België in o.a. het Ace Cafe te Reet, Cafe Nefast Bree een een passage op het 'Pirate Farm Fest' te Tielt-Winge. Voor de dansbare ritmes van hun high energy rock 'n roll haalt Hopeless Jack zijn inspiratie bij namen als Robert Johnson, Muddy Waters, Scott H. Biram, Johnny Cash, Junior Kimbrough e.v.a.

De nummers hebben allen betrekking tot het echte leven met verwijzingen naar liefe en verlies. Jack Beisel is er heilig van overtuigd dat rock 'n rol zoals hij die brengt een heilzame werking heeft opdiegene die zich de beleving van 'Hopeless Jack' laten bevallen. Hun 'selftitled album' bevat dan ook 9 originals van de hand van Jack. Een optreden van deze 'Hopless Jack' is daardoor een rollercoaster van emoties gebracht door hun rauwe en intense rock 'n roll.

Opener van dit album is met 'Hollow' dan eerst een akoestisch Johnny Cash klinkend nummer, met zeker ook de klankkleur van Jack die dicht deze van Cash aanleunt. Met 'Withered Tree' schakelen de heren van Hopeless Jack dan meteen een versnelling hoger met een mix van garage rock en pure rock 'n roll.

Het album betreft een mix van rauwe rock 'n roll met daarbij enkele toch wel een paar intense ballads. De rauwe stem van Jack Beisel brengt hoe onwaarschijnlijk ook rust in de beats van beiden zoals het rustig maar ook bombastisch aanvoelende 'The Deal'. De doordringende slide en jungle drums zijn een geslaagde combinaties op nummers als 'Beg Me To Stay' en het howlin' 'Crow Jane'.

tracks:

01 Hollow
02 Withered Tree
03 Go Ahead
04 Hidden Eyes
06 The Deal
07 Beg Me To Stay
08 Crow Jane
09 Prowl

musicians:

Guitar & Vox - Jack Beisel
Drums & Vox - Spencer York
Vocals - Peter Barnato
Keys - Tristian Selzler & Robert Davis