© Rootsville.eu

Husky Tones (UK)
tiltle: I Don't Give A Damn Anymore (EP)
music: Blues - Punk - Rock
release date: july 01, 2018
label: independent
info artist: Husky Tones

© Rootsville 2018


Na hun in 2015 uitgebrachte debuutalbum 'Time For A Change' en het vorig jaar verschenen 'Who Will I Turn To Now?' (album report) zitten Victoria Bourne en Chris Harper in de juiste flow. Op 1 juli verschijnt dan wereldwijd hun nieuwe EP 'I Don't Give A Damn Anymore'. Deze uit Bristol afkomstige 'Two Man Band' hebben zich het rauwe van blues en punk toebedeeld en trekken zoals hun nieuwe schijf het zegt, zich van niets meer aan. Hun handelsmerk zijn de rauwe doordringende slide van Chris Harper aan de gitaar en de meer dan aanstekelijke en zinderende beats van Victoria Bourne aan drums en percussie. Dit gepaard gaande met de howlin' soms psychedelische stem van Victoria.

Met opener en titeltrack 'I Don’t Give a Damn Anymore' verenigen ze de boogie van een RL Burnside met de sound van hun 'punk blues'. Een nummer dat je doet denken aan de rotzooi en frustraties in je dag dagelijkse leven. Een nummer met een welgemeende 'f*ck You' aan alles. Na het donker rockende 'Euphoria' lijkt het erop of ze met 'I Blame Love' afstand willen nemen van hun noisy beats maar dan toch eerder in een opschrikkend 'love song' terugvallen. Victoria's klankleur blijft ook nu nog steeds wat weg hebben van een Debbie Harry met een welgemeende 'I Feel Love'.

De zinderende stem van Victoria met de slide van Chris Harper blijken een goed huwelijk te zijn in een smeltkroes van blues, punk en rock zoals op het vette swampy aanvoelende 'Walter Cull'. Een nummer dat gaat over de verbanning van een grootoom. Afsluiten doet deze 'Husky Tones' dan weer op een gans andere manier. 'The Last Line' is eerder een intiem nummer te noemen waarbij je in een zekere trance komt verkeren. Hebben die van 'Muddy Roots' het nu nog niet begrepen dat ze deze 'Bonnie & Clyde' van de punkblues eens moeten laten overkomen.

tracks:

01. I Don’t Give a Damn Anymore
02. Euphoria
03. I Blame Love
04. What’s the Time, John Ball?
05. Walter Cull
06. The Last Line

musicians:

Victoria Bourne: vocals, drums & percussion
Chris Harper: vocals, guitar & percussion