© Rootsville.eu

Hymn For Her (US)
tiltle: Pop 'n Downers
music: Americana
release date: 2018
label: Rhythm Bomb Records
info artist: Hymn For Her

© Rootsville 2018


Hoe groot kan de liefde zijn wanneer je als koppel de naam van de band "Hymn For Her" verkiest, of is het voor de liefde van hun steeds meereizende dochter. Dit is het geval voor het roots duo Wayne Waxing en Lucy Tight met als thuis een "Vintage 1961 Airstream-trailer" waarmee ze constant op tour zijn. De band bestaat uit Wayne Waxing als de ritmesectie, met kick-drum, hoge hoed, akoestische gitaar, harp en zang, en Lucy Tight op een op maat gemaakte "cigar box", gitaar en zang.

Tijdens hun trektochten ontstaan ook veelal de nummers en dat gebeurde ook in 2016 waardoor hun album "Drive Til U Die" tot stand kwam. De contacten "on the road" leveren meer dan genoeg stof op om nieuw materiaal te schrijven, nummers die dan weerd de gebondenheid tussen de muzikanten en hun ervaringen optekenen. Op hun website kan je vergelijkingen aantreffen als "Hell's Angels meets the Amish" .

Daar waar ze voornamelijk bekend zijn in het roots milieu en meer bepaald hillbilly is het nieuwe album toch enigszins pop gerelateerd. Op de vinyl versie van deze "Pop 'n Downers" treffen we 12 tacks aan. Rondtrekkende troubadours zijn een uitstervend ras waarbij de hippie cultuur nog steeds hoogtei viert. Of ze nu doorheen Amerika terkken of ze een trip doorheen Europa maken, Wayne en Lucy blijven trouw aan hun way of living.

Met deze "Pop 'n Downers" komen ze toch ook wel een beetje op een crossraod terecht met nummers als "Shallow Graves" en "Fireflies" die voor zichzelf spreken en altijd wel een achterliggende boodschap hebben. Een album met de essentie van de Amerikaanse muziek hoog in het vaandel. Americana met Latijnse invloeden maar ook Bluegrass. "First Clown On The Moon" is een nummer waarbij ze de isnpiratie haalden bij hun dochter, die ook dezelfde trektochten ervaart dan haar ouders. Als voorlaatste krijgen we het jazzy "Auf Wiedersehen" en als afsluiter is " It's Only A Papermoon", een nummer uit 1933 dat ook terecht kwam in de "Star Trek Saga" en w ekennen in de versies van onder meer June Knight, Nat King Cole en Ella Fitzgerald. Volgend jaar te zien op Gevarenwinkel!

tracks:

01 Blue Balloons
02 Human Condition
03 November
04 Scoop
05 Roses
06 Fireflies
07 Shallow Graves
08 Yard Sale
09 Dingle Town
10 First Clown On The Moon
11 Auf Wiedersehen
12 It's Only A Papermoon

musicians:

Wayne Waxing
Lucy Tight