© Rootsville.eu

I'm Kingfisher (SE)
tiltle: Transit
music: Singer-songwriter - folk
year: 2018
label: Kite
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: I'm Kingfisher

© Rootsville 2018


Hier is deze I'm Kingfisher aka Thomas Jonsson nog niet zo bekend al bracht hij voor deze 'Transit' reeds verschillende albums uit. Albums als muzikant in verschillende formaties en ook onder zijn naam 'Thomas Denver Jonsson'. Het was pas in 2010 toen hij aan een solo carrière dacht als 'I'm Kingfisher' ontstond. Zijn eerste soloplaat 'Arctic' was het gevolg ervan en daarna volgde nog in 2014 het album 'Avian' waaruit ook 'Force of Habit' als single werd uitgebracht. Nu is er 'Transit' met daarop 11 intieme nieuwe originals.

De klankleur van deze Thomas Jonsson heeft soms wel weg van deze van Art Garfunkel en ook de dromerige nummers zijn een verwijzing ernaar. Voor dit album werkte hij samen met producer en multi-instrumentalist Carl Edlom. Een album dat als akoestisch overkomt maar ook de intrede toelaat van synthesizers waardoor nummers als openers ' What Good Would Loving Do Me Now?' en 'The Sinking Ship' een totaal andere opbouw kennen.

Mooi en bijzonder tot je doordringend is 'The Oaks Rule' waar de cello van Helena Arlock voor de warme opbouw van dit nummer tekent. de nummers zijn in alle rust gezongen en worden slechts nu en dan verstoord door meer uitbundige ritmes zoals in 'Harbour’s Mouth'. 'Transit' is een verfijnde versie van een mix van folk en pop.

tracks:

01 What Good Would Loving Do Me Now?
02 The Sinking Ship
03 The Oaks Rule
04 Luck Underwhelms Me
05 Sarajevo
06 Can’t Wait For The Future
07 Superman In A Wake
08 Harbour’s Mouth
09 Silent Spring
10 Topography of Gabon
11 A New House

musicians:

Thomas Jonsson
Martin Hederson
Christian Kjellvander
Klas Henrik Klabbe Hörngren
Helena Arlock
Maria Larsson
Elina Johansson
Irya Gmeuyner
Anna-Stina Jungerstam 'Nightbird'
Carl Edlom