© Rootsville.eu

Ilaria Graziano & Francesco Forni (I)
tiltle: Twinkle Twinkle
music: Alt-folk - Blues
year: 2018
label: Goodfellas
promotion: Speak Easy (Beverly Kreller)
info artist: Ilaria Grazione & Francesco Forni

© Rootsville 2018

 

Ilaria Graziano en Francesco Forni vonden elkaar in 2012 door het uitbrengen van hun debuutalbum "From Bedlam to Lenane". Deze "Twinkle Twinkle" is de titel van het derde album van Ilaria Graziano & Francesco Forni, op 16 maart uitgegeven door Lamastrock / Goodfellas. Dit 11 nummers tellende album werd samengesteld tijdens het reizen en spelen van talrijke concerten in een tijdspanne van 3 jaar. Concerten die over plaatsvonden verspreid van Boedapest tot Praag, van Londen naar Montreal, van Genève naar Brussel en een 70-tal concerten in Frankrijk.

Ilaria Graziano & Francesco Forni namen deel aan belangrijke soundtracks, waaronder die van de film “L’arte della felicità” van Alessandro Rak (2013), “Un fidanzato per mia moglie” door Davide Marengo (2014), "Maldamore" door Angelo Longoni (2014), “Arance e martello” van Diego Bianchi (Zoro) (2014) en “Gatta Cenerentola” (2017), een bekroonde geanimeerde speelfilm op het Venice International Film Festival.

De titel "Twinkle Twinkle" is zelf een melodie en vertegenwoordigt die specifieke vonk, die openbaring die voor iedereen anders is, een ster die in de nacht schijnt en die een richting aangeeft in elke toestand van verduistering, van verwarring, van duisternis. Het album is een mix van folk en blues gebracht in zowel het Italiaans , Frans, Spaans als in de Engelse taal. Hun nummers zijn een voortdurende uitwisseling tussen het warme en omhullende geluid van de gitaar en de stem van Francesco, de verbazingwekkende vocale kwaliteiten van Ilaria, met een instrumentarium van een gitaar en een ukelele.

tracks:

01 Chains
02 Leftovers
03 Be mine
04 Sospesi
05 Growing up
06 You eyes on me
07 Diario
08 Solo un attimo
09 The coldest night
10 La glace et la neige
11 Passaggi