© Rootsville.eu

Itai Kriss (Isr)
tiltle: Telavana
music: Jazz
release date: july 07, 2018
label:
promotion: Lydia Liedman Promotions
info artist: Itai Kriss

© Rootsville 2018


Met zijn tweede album 'Televana' brengt de Israëlische fluitist en componist Itai Kriss de muzikale sferen tussen het Midden-Oosten en het Caribisch gebied samen. Dit door Timba, Soul, Noord-Afrikaanse muziek en jazz te combineren om een unieke en levendige mix van ritmes en texturen te creëren.

Itai Kriss werd door 'Jazzwax' geprezen als een van de meest opwindende nieuwe fluitist-componisten ter wereld. Hij groeide op in Israël en kwam daardoor in contact met divere muzikale tradities en culturen. Zijn jeugddromm was altijd naar New York te verhuiszen om er jazz te gaan studeren. Kriss voelde zich aangetrokken door Afro-Cubaanse muziek en Latijns-Amerikaanse jazz en zo werden Puerto-Ricaanse en Cubaanse muzikanten zijn belangrijke mentoren.

Na de afgelopen 15 jaar te hebben gewerkt in de New York City's jazzscène kan hij eindelijk de muziek opnemen die hem nauw aan het hart ligt en kwam in contact met 's werelds beste Afro-Cubaanse, Latijnse en salsa artiesten. Deze samenwerking van zijn geadopteerde thuislanden samen met de klanken van Israël vormen deze 'Telavana'.

Telavana wordt gepresenteerd door een collectief die de samensmelting van deze diverse muzikale culturen weerspiegelt. Vertegenwoordigers van de klanken van het Oosten zijn de Israëlische bassist Or Bareket, de uit Jeruzalem afkomstige drummer Dan Aran en de speciale gast-qanun-speler en de in Turkije geboren Tamer Pinarbasi. Kriss completeert deze multi-regionale opstelling met de Puerto Ricaanse percussionist Marcos López, de Cubaanse pianist César Orozco, de New Yorkse jazztrompettist Michael Rodriguez en de wereldberoemde multi-instrumentalist en Cubaanse Yosvany Terry. Itai Kriss hoopt dat zijn luisteraars deze connectie onmiddellijk horen op Telavana.

tracks:

01 Shahadi's Serenade
02 Hong Kong Overture
03 Rak Beinatayim
04 Shabazi
05 Para Venezuela
06 Buttered Scones and Tea
07 Mafroum
08 Havana Special
09 Azules

musicians:

Itai Kriss: flute
Michael Rodriguez: trumpet
César Orozco: piano
Or Bareket: bass
Marcos López: percussion
Dan Aran: drums

special guests:

Yosvany Terry: shekere
Tamer Pinarbasi: qanun