© Rootsville.eu

J. Aubertin (F)
tiltle: Bringers of the Light (EP)
music: singer-songwriter
release date: 2018
label: independent
info artist: J. Aubertin
booking: Rootstown (Kurt Debont)

© Rootsville 2018


Je moet deze J. Aubertin eerst 'live' beleven om te beseffen dat iemand enkel gewapend met zijn akoestische gitaar zo puur en terecht kan overkomen. Ver weg van alle decibels creëert deze jonge Franse singer-songwriter een atmosfeer die wordt beheerst door melancholie. Hem bezig zien is een ware vlucht aan de onthaasting in deze wereld. Bij het beluisteren van zijn nummers komen zonder meer beelden opdagen van namen als een Van Zandt of een Johnny Cash.

Na het touren doorheen de Verenigde Staten ontmoet hij in Pueblo, Colorado de briljante singer-songwriter Inaiah Lujan en ontstaan zo de spinsels voor het brengen van deze EP "Bringers of the Light". Deze EP werd opgenomen in één enkele take, enkel vergezeld van zijn donkere maar warme stem en zijn akoestische gitaar. Opgenomen in een kamertje van amper 6m2.

Tot je komt enkel de essentie van eenvoudige melodieën die allen wel een rode draad in zich hebben van pijn, spijt, liefde en hoop. Afkomstig uit de Auvergne laat hij bij het beluisteren van dit album het Centraal Massief achter zich en transformeert hij zich als een echte "Native American" en verliest hij ook zo meteen zijn Franse tongval.

Op deze "EP" vinden we 6 nummers terug die bijzonder authentiek zijn, zes nummers ook vol van weemoed maar met een ontwapende zelfzekerheid neemt J Aubertin je mee in zijn wereld. Met opener "Brand New Feeling" doet hij me zelfs terugdenken aan de era van Yusuf Islam toen deze nog door het leven ging als doodgewoon, Cat Stevens. Prachtig is zonder meer "Untitled Ballad #1" een nummer waarbij je alles dreigt te vergeten. Volgend jaar komt deze J. Aubertin weerom afzakken naar onze contreien en het is zonder meer een aanrader om hem gaan te beluisteren, maar let op vergeet wel niet te ademen.

tracks:

01 Brand New Feeling
02 Untitled Ballad #1
03 Your Silence
04 Your Skies
05 Bringers of the Light
06 No Fear at All

musicians:

J. Aubertin: vocals, guitar