© Rootsville.eu

J.P. Soars (US)
tiltle: Southbound I-95
music: Blues
release date: may 30, 2018 (Europe: march 08, 2019)
label:
Soars High Productions
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: J.P. Soars

© Rootsville 2018
(2019)


Deze "Soutbound I-95" van J.P. Soars verscheen al op 30 mei 2018 maar bij de officiële release voor Europa op 8 maart 2019 halen we hem nog eens op bij de "album reports" voor 2019.


photo © Rootsville

"J.P. Sours and The Red Hots" zijn hier op onze podia graag geziene gasten. In 2017 zagen we ze bij onze vrienden van "KTBA" te Vlierden en in "The Maple" te Ertvelde. Ook in 2015 was hij reeds te gast in Vlierden met aan zijn zijde een indrukwekkende 'TC Carr". Daartussen, in 2016, wist hij de weide van "Blues Peer" plat te spelen. Nu komt op 30 mei 2018 zijn nieuwste album "Southbound I-95" uit.


photo © Rootsville

J.P.Soars is nu niet meteen een doorsnee bluesgitarist te noemen. Met een voorliefde voor namen als een T-Bone Walker, een Wes Montgomery en zelfs een Django Reinhardt kan hij zich nestelen in het reeksje van talentvolle string benders. Op zijn nieuwste album vinden we 14 nummers terug met voor "Sure As Hell Ain’t Foolin’ Me" als afsluiter een reprise. Enkel twee covers zijn hierop terug te vinden zoals " When You Walked Out That Door" van Albert King. " Deep Down In Florida", een nummer dat hij 'live' veelal komt te spelen , ging hij lenen bij McKinley Morganfield aka Muddy Waters.

Naast zijn vaste drummer Chris Peet nemen we een reeks van indrukwekkende namen waar zoals Teresa James die op enkele nummers de backing vocals waarneemt. Nog in het oog springend zijn de gitaristen Jimmy Thackery, Albert Castiglia en Paul DesLauries. Deze "Soutbound I-95" wordt ook soulvol gekruide met een blazerssectie waar we namen als Sax Gordon en Terry Hank als saxofonisten waarnemen.

Met opener "Ain’t No Diana Beach" wil J.P. Soars zijn thuisbasis Florida in de kijker zetten en we meteen een potje slide meekrijgen van de Canadese gastmuzikant Paul DesLauries. Tijdens de eerste versie op dit album van "Sure As Hell Ain’t Foolin’ Me" krijgen we meteen ook heerlijke funk met de waanzinnige grooves van Travis Colby en zijn Fender-Rhodes. Titeltrack "Southbound I-95" brengt ons enigszins door de twang sound in de sfeer van de "Hellecasters". Ook "Born in California" kregen we al 'live' te horen en mag als een soort autobiografie voor J.P. Soars worden aanzien, de staat waar hij in 1969 werd geboren, alvorens hij van Arkansas richting "La Florida" verkaste. Alsluiten doet hij zoals we als stelden met een radio editie waar de funk uit "Sure As Hell Ain’t Foolin’Me" werd gehaald.

tracks:

01. Ain’t No Diana Beach
02. Sure As Hell Ain’t Foolin’ Me
03. Southbound I-95
04. Shinning Through the Dark
05. The Grass Ain’t Always Greener
06. Arkansas Porch Party
07. Satisfy My Soul
08. Born In California
09. When You Walked Out That Door
10. Deep Down In Florida
11. Across the Dessert
12. Dog Catcher
13. Troubled Waters
14. Go With the Flow
15. Sure As Hell Ain’t Foolin’Me (radio edit)

musicians:

JP Soars - Chris Peet - Travis Colby - Teresa James - Jason Newsted - Jimmy Thackery
Albert Castiglia - Paul DesLauries - Reza Filsoofi - Greg Morency - Sam Harrison - Oscar Santiago
Jeremy Statska - Terry Hanck - Sax Gordon - Tino Barker - Scott Ankrom