© Rootsville.eu

Jacqueline Tabor (US)
tiltle: The Lady in The Gown
music: Vocal Jazz
release date: 2018
label: Big Daddy Tabor Productions
info artist: Jacqueline Tabor
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2018


Jaqueline Tabor is afkomstig van Bellevue, Washington. Tabor studeerde af aan de Sammamish High School, waar ze muziek studeerde onder jazz-professor Jack Halm. Tabor ging muziek en geschiedenis studeren aan de Southern University in Baton Rouge, Louisiana, waar ze een diep gevoel ontwikkelde voor de blues en de oorsprong van jazzmuziek. Jacqueline Tabor kwam een sabbat periode in te lassen om haar kinderen op te voeden en keerde daardoor terug naar haar geboortestad Seattle.

In 2004 werkte Tabor met de ervaren vocalist en Cornish College-instructeur, Andrienne Wilson. Deze toevallige ontmoeting leidde haar om de vaardigheden, technieken en het zelfvertrouwen te verwerven om zo een officiële jazzband op te richten. In maart 2005 begon Tabor met het Black Lab Trio als hoofdvocalist. Met deze band kon en mocht ze haar eigens skills verder tot ontwikkeling brengen. Begin 2011, terwijl ze haar eigen progressie als jazzartiest overwoog en voor ogen had, besloot Tabor om een solocarrière na te streven en werd de Jacqueline Tabor Jazz Band geboren. De jazzgroep van Tabor is ook geïnspireerd door een van haar familieleden - haar meter, de late, geweldige Edmonia Jarrett. Jarrett was een opmerkelijke jazz-zangeres wiens verbazingwekkende carrière en reis van doorzettingsvermogen een werking hadden op Tabor, en blijft haar zo verder inspireren tot op de dag van vandaag.

Op deze 'Lady in th eGown' vinden we 15 nummers terug en enkel de titeltrack is een original. De naam werd geïnspireerd door het NPR / KNKX-interview uit 2016, waar ze vervolgens de Lady in the Gown moest worden genoemd. Tabor was op zoek naar een frisse sound en besloot samen te werken met het prachtige 200 Trio.

Max Holmberg op drums is een inspiratie voor het ritme en zorgt voor een koel gevoel en snuggere meer ervaren muzikanten die graag willen. Greg Feingold is een basspeelpurist, iemand die kan spelen zonder elektronische versterking. De kracht van zijn tokkelen is tegelijkertijd enorm en subtiel. Hij beveelt het podium maar laat alles rondom hem schijnen. Cole Schuster is een prachtige gitarist die een heel "coole klant" -look op zijn gezicht houdt tijdens het spelen en die je hart laat bewegen en nadenken. Deze mannen hebben echt een ruimte gecreëerd voor Tabor om haar lijst met liedjes te verbreden met veel steun en respect.

tracks:

01. On Green Dolphin Street
02. I Can’t Give You Anything but Love
03. Autumn Leaves
04. Misty
05. Lady in the Gown
06. Caravan
07. Tight
08. When Lights are Low
09. Dindi
10. I Fall in Love Too Easily
11. That’s All
12. Mood Indigo
13. It Could Happen to You
14. Never Make a Move Too Soon
15. Crazy He Calls Me

musicians:

Jacqueline Tabor: vocals
Cole Schuster: guitar
Greg Feingold: bass
Max Holmberg: drums