© Rootsville.eu

Jamell Richardson (US)

tiltle: Blues How I Wanna Blues
music: blues - soul
year: 2017
label: JRL Entertainment

info artist: Jamell Richardson

© Rootsville 2018


Jamell Richardson bracht in 2014 zijn debuutalbum 'Gulf Coast Blues Boy' op de markt en 3 jaar later is er nu deze 'Blues How I Wanna Blues'...

Jamell groeide op in Butler AL. Al meteen sinds zijn geboorte werd hij omgeven door muziek. Onder het toeziend oog van zijn grootmoeder moest hij met regelmaat mee naar de kerk. Het was zijn grootmoeder die opmerkte dat er wel een muzikant verscholen zat in Jamell en kocht hem zijn eerste gitaar. Amper 11 deed hij al studiowerk als zanger en als gospel zanger. Hij begon zijn kunnen uit te breiden door in diverse gospels groepjes te zingen maar verruimde ook zijn kennis door te luisteren naar namen als BB King, Jimi Hendrix en George Benson waardoor de 'blues' in beeld kwam.

In 2012 speelde hij bij de legendarische Northern Soulman Mel Waiters die hem introduceerde als een 'Phenomenal Guitar Player'. In de herfst van 2013 begon zijn carrière vorm te krijgen en speelde hij zelfs een gitarist in de film 'Get On Up' met als producer onder meer Mick Jagger. Amper 29 jaar oud en in deze nog korte carrière deelde hij reeds het podium met namen als Bobby Womack, Bobby Bland, Al Green, Denise LaSalle e.v.a. Jamell Richardson wil zich zeker niet profileren als een doorsnee blues gitarist en zijn blues kan je niet meteen vergelijken met die van de 30-tig en 40-tiger jaren. Zijn moderne visie voor de blues geeft perfect weer hoe hij de blues wil spelen en dat is met de nodige portie soul erbij.

Met de nodige variatie zoals het rockende 'Blues How I Wanna Blues', eentje dat zo in de getto zou geboren kunnen zijn. Maar ook bijzonder soulvol à la eighties zoals op 'O Why'. Zijn nummers zijn voorzien van de nodige instrumentaria en backing vocals. Met nummers 'I Found You' zou je hem in het vakje kunnen plaatsen bij 'Boyz II Men'. 'Party When The Sun Goes Down' kan je dan een soulbluesje noemen met een knipoog richting funk en sluit hij met 'It's Alright To Smile' met een portie reggea. Variatie genoeg op dit 'Blues How I Wanna Blues' en voor ons een eerste kennismaking met deze Jamell Richardson.

 

tracks:

01 Blues How I Wanna Blues
02 When I Squeeze Her
03 O’why
04 Jus’ Be Yo’self
05 I Found You (Wedding Collection)
06 Sarah Pearl
07 Overdrive
08 Hero
09 Party When The Sun Goes Down
10 It’s Alright To Smile