© Rootsville.eu

James Austin Jr. (US)
tiltle: Songs in the Key of Wonder
music: Jazz
release date: august 03, 2018
label: JCA Records
info artist: James Austin Jr.
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2018


Deze "Songs in the Key of Wonder" is het debuutalbum van James Austin Jr. James beschouwt Stevie Wonder als een van de grootste componisten van onze tijd. Anderen hebben reeds de nummers van Stevie besproken, maar de arrangementen van James hebben een bijzonder aantrekkelijke smaak en aanstekelijke groove. James beschouwt Stevie Wonder als een van de grootste. Met dit album toont James Austin Jr. zijn smaakvolle instrumentale arrangementen van een selectie van klassieke composities uit het 'songbook' van Stevie Wonder.

De boeiende en soulvolle stijlen van James Austin Jr. onthullen zijn jazz-afkomst, wortels van het evangelie en zijn liefde voor klassieke soulmuziek. James, oorspronkelijk uit Chicago, is een ervaren pianist en bandleider. Hij schaafde zijn vak onder de voogdij van een aantal legendarische muzikanten, waaronder uitgebreid onderzoek met de beroemde Barry Harris. Als erkenning voor zijn hooggekwalificeerde muziek kwaliteit heeft James talloze onderscheidingen en prijzen ontvangen, waaronder de eer om als semi-finalist te worden gekozen in de prestigieuze Thelonious Monk International Jazz Piano-wedstrijd.

Een bijzonder soulvolle benadering van de nummers van Stevie Wonder bekeken van het punt van deze James Austin Jr. Sterke arrangementen zoals op 'My Cherie Amour', 'You've Got It Bad Girl' en het uiterst swingende 'Part-time Lover'. Nummers die allen in de spotlights dstaan van het onberispelijke werk van Austin op de 'black & white keys'.

tracks:

01. Isn't She Lovely
02. My Cherie Amour
03. Another Star
04. You've Got It Bad Girl
05. Part-time Lover
06. Golden Lady
07. Overjoyed
08. You Are The Sunshine of My Live
09. Tuesday Heartbreak
10. Lately

musicians:

James Austin Jr.: piano (all) organ (tracks 4, 6, & 8)
Bobby Broom: guitar (tracks 5 & 9)
Jarrard Harris: alto sax (tracks 1,3,4,7 & 8)
Joe Magnarelli: trumpet (tracks 1,3,4,6, & 8)
Ben Rubens: bass (tracks 1-4 & 6-8)
Samuel Torres: percussion (tracks 1-4, & 6-8)
Kobie Watkins: drums (tracks 1-9)
David Williams: bass (tracks 5 & 9 & 10)