© Rootsville.eu

Jennifer Maidman (UK)
tiltle: Dreamland
music: Singer-songwriter
year: 2018
label: independent
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Jennifer Maidman

© Rootsville 2018


De Britse multi-instrumentalist, zanger en songwriter Jennifer Maidman maakt sinds het midden van de jaren zeventig muziek op het hoogste niveau. Ze werkte samen met onder meer waaronder Joan Armatrading, Boy George, Van Morrison, Bonnie Raitt, Linda McCartney, Annie Whitehead, Mark Knopfler, The Proclaimers en George Clinton. Ze behaalde reeds goud en platina records nog voor ze internationaal iets betekende. Als dat nog niet genoeg was, heeft ze ook een overtuigend persoonlijk verhaal over moed en transformatie om te vertellen. Het is het verhaal van een vrouw geboren in een mannelijke vorm genaamd Ian en hoe dat vroege leven haar op weg heeft gezet naar wie ze vandaag is.

Afkomstig uit Upminster, Engeland gaat haar carrière al terug tot 1976 met haar eerste release als L-L-Lazy Days als schrijver van de groep Red Hot.Tijdens haar werk bij Decibel Studios in Londen nam ze Marc Bolan's I Love To Boogie op. Dreamland is haar langverwachte soloalbum, opgenomen in de Dreamland-studio in Woodstock, New York en is ook de titel van een documentairefilm van Dakota Lane over Maidman en het maken van het album. De hele film is opgenomen op een iPhone en is geselecteerd om te worden vertoond op het Onafhankelijke Filmfestival van New York in mei 2018. Alles bij elkaar geven het album en de film een ​​van de verbazingwekkende menselijke verhalen die niet konden Het komt van fictie. Maidman is volledig zichzelf, op de manier die de meesten van ons willen zijn, en dient als een voorbeeld van hoeveel kracht kan worden gegenereerd wanneer geest, lichaam en ziel eindelijk op één lijn komen.Op haar sessie krijgt Jennifer Maidmand bijzonder veel steun van muzikanten als David Torn, drummer Jerry Marotta en trombonist Annie Whitehead, deze laatste is ook haar levenspartner.

Dreamland, bestaat uit zeventien nummers en het is een epische muzikale odyssee van genres als rock, funk, jazz, pop, Ierse folk en wereldmuziek .... soms allemaal verweven binnen hetzelfde nummer! De zang en het schrijven van Maidman zijn de rode draad door dit alles en maken van Dreamland een persoonlijke expressie. Openingsnummer Conspiracy of Dreamers is een een rokerige, zeven minuten durende mix van rock en funk. Tekstueel gezien is het erg toepasselijk voor het tijdperk en kan het worden waargenomen over het willen ontsnappen en overstijgen van de eindeloze politieke en sociale onrust. Hoewel het album zich bezighoudt met universele thema's en problemen, gaat het in essentie om de emotionele en spirituele reis die Jennifer heeft doorgemaakt als een transgender persoon.

tracks:

01 Conspiracy of Dreamers
02 Hinterland
03 Outside
04 Red Heart
05 This Man is Dangerous
06 The Letting Go
07 O Caroline
08 Over My Head
09 No Man's Land
10 Bird Dreams
11 Open the Door
12 Land of Dreams
13 Here
14 Home
15 The Magic Voice
16 Higher Than Life?
17 Crow Dance (For Simon)