© Rootsville.eu

Jeremiah Johnson (US)
tiltle: Straitjacket
music: Blues
release date: august 24, 2018
label: Ruf Records
info artists: Jeremiah Johnson

© Rootsville 2018


We kunnen nu al met zekerheid gaan zeggen dat deze Jeremiah Johnson in één van de volgende Bluescaravans zal huisvesten en daar kunnen we alleen maar blij mee zijn. Na het uitbrengen van 'Blues Heart Attack' in 2016 komt 'Ruf Records' op 24 augustus 2018 met de release van zijn nieuwe album 'Straitjacket'.

Geboren en getogen in St. Louis begon Jeremiah Johnson reeds op 6-jarige leeftijd met gitaar te leren spelen. Hij lied zich toen inspireren door namen als Alvin Lee, Eric Clapton en Hank Williams Sr. en Jr. Het vormde zo de basis van zijn eigen sound, een sound die zowat alles in zich heeft, blues, rock, rock 'n roll en niet het minst de invloed van NOLA.

Later verhuisde Jeremiah Johnson richting Houston TX. waar hij drie opeenvolgende jaren de 'Houston Regional Blues Challenge' op zijn naam wist te schrijven. In 2009 keerde hij terug naar zijn roots en kwam zo de Texas blues en deze van New Orleans in elkaar te verweven om zo zijn eigen sound te creëren. Op zijn website vinden we een foto terug van Jeremiah met Mike Zito en ook dit is niet zo verwonderlijk want ook in zijn muziek vinden we een beetje terug van Zito of is het New Orleans.

Met als opener de titeltrack 'Straitjacket' zet hij iedereen meteen op het juiste spoor. Een mix van Texas blues met een vleugje Mississippi Delta in verweven, maar bovenal bijzonder rockend. Zoals de muzikanten het zo mooi kunnen verwoorden krijgen we dan met 'Blues in Her Eyes' een cool down maar zonder meer een slow bluesje om van in zwijm te vallen. In het daaropvolgende 'Keep on Sailing' wordt het nog meer dan duidelijk dat hij lange tijd in Texas heeft vertoefd maar desalniettemin door inbrengen van de sax grooves komt ook de blues van 'Baton Rouge' lekker swingend op de voorgrond.

Shuffles...in blues kan je ze niet wegdenken en ook niet op deze 'Straitjacket' van Jeremiah Johnson niet zoals op het funky 'Old School' en uiteraard op 'Bonneville Shuffle', een nummer met een beetje een surf gehalte. Afsluiten doen ze in heuse Texas stijl met 'Rock 'n Roll Music To The World'. Dit is pure rock 'n roll blues...

tracks CD:

01 Straitjacket
02 Getting Tired
03 Blues in Her Eyes
04 Keep on Sailing
05 Believe in America
06 King & Queen
07 Dirty Mind
08 9th and Russell
09 Old School
10 Bonneville Shuffle
11 Hold My Hand
12 Rock 'n Roll Music To The World