© Rootsville.eu

Jesper Theis (DK)
tiltle: Narrow Line
music: Acoustic blues
year: 2018
label: Straight Shooter Records (Lene Bruun)
info artist: Jesper Theis

© Rootsville 2018


Nog eentje uit dat behaaglijk pakketje akoestische blues van "Straitght Shooter Records" is deze van Jesper Theis. Beroepshalve was deze in Aalborg (Denemarken) levende Jesper Theis een leraar maar in zijn hart was hij een singer-songwriter geïnspireerd door blues, folk en gospel. Deze "Narrow Line" is de debuutplaat van deze Jesper Theis die als producer koos voor niemand minder dan Peter Nande en zo ben je natuurlijk al half gewonnen.

Op 32-jarige leeftijd heeft hij nu ook geopteerd om als professionele muzikant verder door het leven te gaan. Iets wat hem na het beluisteren van deze "Narrow Line' ongetwijfeld wel zal lukken. Dit album bevat naast eigen originals ook werk van onder meer producer Peter Nande die op dit album ook de harmonica voor zijn rekening neemt. Verder ook werk van Peter naast enkel traditionals als "Coco Blues" en "You Got To Take Sick and Die". Verder met "Creepy Woman" nog een cover van Son House en een onwaarschijnlijk knappe versie van Tom Waits zijn "Fumblin' With The Blues", een nummer waarop Jesper zich zelfs de klankleur van Waits komt aan te meten. Heerlijk is hierop ook de trombone solo van Jakob Munck Mortensen.

Het album is opgedeeld in twee delen, een volledig akoestisch gedeelte en eentje semi-akoestisch. In het eerste gedeelte horen we voornamelijk Jesper Theis op gitaar en vocals met als compadre Peter Nande op de harmonica en percussie. Beiden openen in een doorwinterde Delta stijl met "Devil and The Deep Blue Sea". Ook Son House zijn "Creapy Woman" komt warm en eigentijds over, eigentijds wat de opname betreft!

De trombone speelt ook een hoofdrol in Peter Nade's zijn "Let's Jam Up". Een vrolijk deuntje in pre-war stijl. Met " Lyin' Cheatin' Mama" laat Jesper Theis horen dat het kiezen voor een carrière van muzikant de juiste keuze was en hij de skills van een singer-songwriter volledig onder de knie heeft. Een meer dan aangename kennismaking met deze Jesper Theis die momenteel zich gevestigd heeft in Barcelona.

tracks:

01. Devil and The Deep Blue Sea
02. Creepy Woman
03. Depot Blues
04. Narrow Line
05. Baby Blue
06. Coco Blues
07. Let's Jam Up
08. The Devil's Too Strong
09. Fumblin' With The Blues
10. You Got To Take Sick and Die
11. Lyin' Cheatin' Mama
12. Bread and Butter

musicians

Jesper Theis: vocals, guitar
Peter Nande: harmonica, percussion
Tomi Leino: guitar
Jakob Munck Mortensen: trombone
Mikko Peltola: drums, percussion
Jaska Prepula: upright bass