© Rootsville.eu

Jim Dan Dee (Can)
tiltle: Selftitled
music: blues
year: october 19, 2018
label: independent

promotion: Sarah French Publicity
info artist: Jim Dan Dee

© Rootsville 2018


Jim 'Dan Dee' Stefanuk, of gewoon JDD voor de vrienden en fans haalde de inspiratie voor de naam van de band gewoon bij de uitdrukking “Everything is just Jim Dandy”. Deze uit Toronto afstammende blues band belichaamt een idee dat de geest van de muziek van frontman Jim Stefanuk. Op het podium is de intensiteit van Jim als een bezeten man, zijn soulvolle baritonstem naast het knippen van vintage gitaarrifjes. Een band die bestaat uit de zijdezachte saxofoon van Bobby Sewerynek, de baslijnen van Brian McCarthy en de onmiskenbare gladde grooves van drummer Shawn Royal.

JDD noemt zijn band een 'bourbon fueled funkabilly grunge blues' band. Ze hebben verschillende shows op lokaal niveau opgevoerd, waaronder twee in de beroemde Cherry Cola's en hebben een aanstaande Oost-Canadese tour gepland in samenwerking met Jim Beam Bourbon. D Hun nieuwste single "The Silence" werd geproduceerd door Jeff Martin (The Tea Party).

De release in 2015 van hun EP" Five Stiff Shots" heeft JDD zijn talent en harde werk zijn vruchten afgeworpen, nadat hij het podium had gedeeld met beroemde Canadese Rock-iconen als Big Wreck, I Mother Earth en The Trews. Deze kans hielp de groep bloot te stellen aan een grotere fanbasis en nieuwe vrienden te maken in de branche. Jim Dan Dee werd een live-muziek-machine, en voordat ze het wisten hadden ze honderden shows op hun naam staan, en vertonen ze geen teken van vertraging.

Het album bevat 11 nummers en ondanks de naam van blues band is het verre van een typisch Blues-album. Nummers over strijd, eenzaamheid, liefde en lust zijn de rode draad in dit "Selftilted" album. De selectie voor dit album kwam tot stand door het enorme arsenaal van nummers die werden geselecteerd uit meer dan 60 originals die tijdens de honderden shows werden gespeeld. Het titelloze album van Jim Dan Dee staat in oktober 2018 op de markt.

Nummers als het rockende "Save My Soul" langs het stomende "When You Move Like That There", met een duidelijke link naar boogie, het honkende "Treat Me Right " of een soulvolle ballad als "Stand By My Woman" zullen zonder meer het pad effenen voor deze JDD om ruimere horizonten te gaan opsnuiven.

tracks:

01. Save My Soul
02. Payday
03. Trying to Get Somewhere
04. Just Cuz
05. Treat Me Right
06. When You Move Like That There
07. Killer
08. Going to Hell
09. Stand By My Woman
10. Sole Survivor
11. Walking Shoes

musicians:

Jim 'Dan Dee' Stefanuk: vocals, guitar
Shawn Royal: drums
Jason "Bobby" Sewerynek: saxophone
Brian McCarthy: bass