© Rootsville.eu

Jim Stanard (US)
tiltle: Bucket List
music: Americana
release date: 2018
label: Manatee Records
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Jim Stanard

© Rootsville 2018


Deze "Bucketl List" van Jim Stanard verscheen dit jaar pas in Europa maar werd vorig jaar reeds uitgebracht in de US. Het uitbrengen in Europa zal dan ook op Jim's bucket list hebben gestaan. Stanard groeide op tijdens het gouden tijdperk van de volksmuziek en bracht een groot deel van de avond door met luisteren naar het legendarische Main Point Coffeehouse ergens in Pennsylvania. Daar zag hij onder meer Tom Rush, Doc Watson en Bruce Springsteen.

Jim Stanrd leerde op 12-jarige leeftijd gitaar spelen en liet zich later voornamelijk inspireren door Bob Dylan. Toch koos Jim eerst voor een carrière in de wereld van financiën en verzekeringen. Als muzikant en belever van Woodstock in 1969 stond het uiteraard in de sterren geschreven dat ook zijn roeping later in de muziek zou bevinden.

Het was mede door de steun van zijn vrouw dat hij in 2000 terug interesse kreeg voor het spelen en schrijven van teksten. Om zijn kennis wat aan te scherpen volgde hij lessen bij Joe Skibic en voor de zang werkte hij met Kip Winger. Met een reeks nummers in zijn bagage stond er nog 1 ding op zijn bucket list dat zeker moest gebeuren en dat was het maken van een album.

Door zijn levenservaringen en ook wel tips van enkele collega's bracht hij het tot stand om 11 nummers te veergaren op deze "Bucket List". Een mix van verhalen met thema's over bedrog zoa s op het toch wel vrolijk klinkende "Sparks, Nevada" of een stukje geschiedenis met "Dogs of War". Op muzikaal gebied voegt de bucketlijst een vleugje country toe met het misschien wel biografische "She Wants Him to Change", maar ook een beetje rock 'n roll op "It's All Turtles". Een album met als rode draad aangenaam klinkende Americana in een soms wel folky jasje, maar ook met de nodige romantiek op "Meant To Say".

tracks:

01. Law Of Order
02. Dogs Of War
03. Lobster
04. She Wants Him To Change
05. Hard To PLease
06. Can't Happen Here
07. Sparks, Nevada
08. Meant To Say
09. Apex Predator
10. Bucket List
11. It's All Turtles