© Rootsville.eu

Johnny Fink and the Intrusion (US)

tiltle: JFI
music: blues
year: 2018
label: independent

info artist: Johnny Fink and the Intrusion
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2018


Alhoewel dit voor 'Johnny Fink and the Intrusion' reeds hun 3de album is zijn dit trio hier op ons continent een goed bewaard geheim gebleken. Het was met de release van de compilatie van de 'International Blues Challenge #33' dat we kennis maakte met deze 'stringbender'. Eerder een logisch gevolg nadat Johnny Fink en band de 'Cincy Blues Challenge' won in 2015. Een jaartje later deed hij dit nog eens gezwind over als solo artiest en met zijn band won hij datzelfde jaar de 'Dayton Ohio Blues Challenge' en vorig jaar speelde hij zich samen met 'The Intrusion' tot in de finale van de 'International Blues Challenge' te Memphis met 'Let's Hear Some Blues'. Alle logica volgend werd er na deze successen dan deze 'JFI' uitgebracht en al meteen viel hij met dit album in de prijzen. 'JFI' won vorig jaar de 'Cincy Blues Society Award' als 'Best Self-Produced CD'.

Om het niet al te ingewikkeld te houden hebben Jimmy Fink en zijn kompanen het album simpelweg 'JFI' genoemd. Op het album vinden we 9 originals terug waardoor hij zijn skills als songwriter volledig ten toon kan spreiden. Openen doen ze op dit album met een rustig alles omvattende JHL boogie, how how how. Naast Johnny Fink bestaan de 'Instrusion' ook nog uit de ritme sectie Doug Moore en Matt Newman.

Met 'Hey Hey Hey' krijgen we daarna een ietwat funky blues dat zich verder zet in onvervalste shuffle. Met 'The Fall' krijgen we een prachtig slow bluesje dat perfect in de 'Tin Pan Alley' blues zou thuis kunnen horen. Een slowbluesje zoals enkel SRV ze destijds kon verzinnen. 'Let's Hear Some Blues' waarmee ze vorig jaar de IBC te Memphis op stelten hebben gezet werd ook uit dit album geselecteerd om als single te worden uitgebracht, so we got nothing to loose, let's hear some blues! Een nummer met een bruggetje richting Freddie King.

'Slide' en blues zijn onherroepelijk met elkaar verbonden en als een nummer zoals 'Knew She Was Looking' dan uitloopt in een outstanding rockin' blues kunnen de headbangers onder ons alleen tevreden zijn. Met het mooie 'Pain' nemen 'Johnny Fink and the Intrusion' duidelijk een cool down alvorens af te sluiten met het foorstompin' 'It's Alright'. And It' smore then Alright listening to this JFI...

tracks:

01. No No
02. Hey Hey Hey
03. The Fall
04. Let's Hear Some Blues
05. Damn Broke
06. Knew She Was looking
07. Go Away
08. Pain
09. It's Alright

musicians:

Johnny Fink: guitar & vocals
Matt Newman: bass
Doug More: drums & percussion

special guest:

Jimmy Rogers: keyboards on #5,6
Drew Lanius, Ben Watz: backing vocals on #2,4,9
Jeff Cahill, Marianne Cahill, Stephanie Thomas, Doug Moore and Matt Newann: back up yelling on#4