© Rootsville.eu

JJ Appleton & Jason Ricci (US)
tiltle: Beautiful Slop
music: Blues
release date: october 12, 2018
label: Old Boy Network
info artist: JJ Appleton - Jason Ricci

© Rootsville 2018


Deze samenwerking tussen singer-songwriter JJ Appleton en bluesharper Jason Ricci is niet nieuw te noemen. In 2015 werkten ze ook al samen op het album "Dirty Memory". Voor New Yorker JJ Appleton was deze samenwerking met Jason Ricci toen zijn 5de album op zijn conto. Appleton toerde dorrheen de States zowel als solo artiest als ondersteuning van andere artiesten zoals Pete Yorn, Sister Hazel, Hootie en de Blowfish, Joan Osborne en Keb Mo en was lid van een populaire New Yorkse band, The Grasshoppers. Zijn solo album "500 Moments" bracht hij uit in 2003.

In 2015 ging Appleton samenwerken met mondharmonicavirtuoos Jason Ricci om "Dirty Memory" op te nemen, een akoestisch bluesalbum. Het album werd zeer goed ontvangen en dus kon een opvolger niet uitblijven. Jason Ricci is een Amerikaanse harmonica-speler en vocalist wiens vaardigheden met het instrument hem stevig in het topsegment van de hedendaagse meesters plaatst. Naast zijn soloalbums is Ricci ook als gastspeler verschenen op albums met onder anderen Johnny Winter, Nick Curran, Ana Popovic, Walter Trout, Cedric Burnside, The Mannish Boys en Joe Louis Walker. Ricci werd bij de Blues Music Awards 2010 en 2018 uitgeroepen tot "Best Harmonicaspeler".

In februari 2015 speelde Ricci in de Rock and Roll Hall of Fame met de Paul Shaffer Band, Tom Morello en Zac Brown om de Paul Butterfield Blues Band in te wijden. Hij tourt ook met zijn band, Jason Ricci en de Bad Kind, ondertekende een platencontract met het Ellersoul-label met als gevolg het uitbrengen van "Approved By Snakes". Een album dat werd genomineerd voor "Best Contemporary Blues Album" in de 2018 Blues Blast Music Awards.

Voor de opnamen van deze "Beautiful Slop" trokken beiden zich gedurende enkele dagen terug in de "Brooklyn Basement Studio" van bassist en producer Derek Nievergelt. Het resultaat werd een verzameling van 7 nieuwe originals en 3 covers. Het album voelt heel intiem aan maar is ook een zeer intense beleving geworden.

Elk nummer op deze "Beautiful Slop" heeft zijn eigenheid van de met slide doordrenkte opener "Don't Take Advantage Of Me" over het intiemere " Hurt Myself " tot de zydeco beleving op "Geaux Nuts Kidz". Ook het relax gebrachte country-bluesje " I Got The Feeling" maken van dit album weer een verzameling van nummers die een must zijn voor je platenkast. Op " Brighter Days " krijgen we een Jason Ricci te horen ten voeten uit, zwoel en intens zoals we hem kennen. Deze "Beatiful Slop" is een album geworden met traditonele country-blues als rode draad, het genieten waard!

tracks:

01. Don't Take Advantage Of Me
02. Hurt Myself
03. I Got The Feeling
04. Distraction
05. Geaux Nuts Kidz
06. Don't Badger The Witness
07. Standing In The Safety Zone
08. Brighter Days
09. For The Very Last Time
10. Stay

musicians:

JJ Appleton
Jason Ricci
Derek Nievergeldt