© Rootsville.eu

John Clifton (US)
tiltle: Nightlife
music: blues
release date: may 18, 2018
label: Rip Cat Records
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)
info artist: John Clifton

© Rootsville 2018


Het kwam toch een beetje als een shock aan toen Bill Clifton het voor bekeken hield en het leven 'on the road' een beetje beu was. We konden dit zeer goed begrijpen maar wat nu met de 'MOFO Party Band'. De broers John en Bill Clifton waren de boegbeelden van deze toch wel uitstekende West Coast en Jump Blues vertegenwoordigers. Op menig festival en zovele clubs hadden ze destijds het vuur aan de lont gestoken voor een wervelende blues party.

Gelukkig was harper en zanger van de MOFO Party Band het nachtleven nog lang niet beu en dook hij in 2016 terug op in Europa en zagen we hem toen op het 'KTBA' festival in Vlierden (concert report) en in het 'Bacchus Café' op 't eilandje (Antwerpen)(concert report). Aan zijn zijde toen een heuse 'European Blues Band' met daarin de broers De Laat, Frank Pauwels en Renaud Lesire. Hij bracht toen ook zijn soloalbum 'Let Yourself Go' mee (album report) en waren we zo terug verzekerd van de attractieve concerten van John Clifton.

Nu is er eveneens bij 'Rip Cat Records' uitgegeven opvolger 'Nightlife'. Een 'label' dat zich meer en meer begint te roeren en waarvan we nog recent de nieuwe van 'Kid Ramos' konden beluisteren. Ook Scottie Blinn (BMIII) tekende recent er een contract en dus ook daarvan zijn we in blijde verwachting. 'Rip Cat Records', het label dat de zon van Southern Calidornia muzikaal naar Europa weet te transformeren.

Op deze 'Nightlife' vinden we 12 nummers terug die zowel blues als rhythm 'n blues huisvesten. Met eigen originals als 'Brand New Way To Walk', 'Swamp Dump', 'How About That' en 'Every Now and Then'. 'Wild Ride' schreef hij samen met keyslinger Bartek Szopinski. Openen doet John Clifton volledig in overdrive met 'Strange Land' van Charlie Musselwhite. Een soort country bluesje op speed 'Last Clean Shirt' is dan weer totaal iets anders en brengt ons barellhouse blues met uiteraard Bartek Szopinski aan de buffetpiano.

Alom aanwezig is ook nog steeds het doordringende harmonica spel van John Clifton zoals op het slowbluesje 'Long As I Can Have You' van Marion Walter Jacobs aka Little Walter. Ook te horen zijn de scherpe gitaarrifjesvan Scott Abeyta. Met John's eigenste ' Brand New Way To Walk' zitten we dan volop aan de 'West Coast'. Voor het howlin' bluesje 'Still A Fool' ging hij ditmaal te leen bij Muddy Waters waarna hij op 'No Better Time Than Now' laat horen waarom deze John Clifton een outstanding harper is. Afsluiten doet alsof hij aan een 'coold down' toe is met 'Every Now And Then'en zo kijken weer uit wanneer John de grote plas zal oversteken...

tracks:

01 Strange Land
02 Sad About It
03 Last Clean Shirt
04 Long As I Have You
05 Brand New Way To Walk
06 Swamp Dump
07 How About That
08 Still A Fool
09 Nightlife
10 Wild Ride
11 No Better Time Than Now
12 Every Now And Then

musicians:

John Clifton: vocals, harp, guitar
Scott Abeyta: guitar
Matt Moulton: bass
John Shafer: drums on #1,2,3,4,8,12
Roman Rivera: drums on #5,6,7,9,11
Peter Wolf: percussion on #6
Bartek Szopinski: piano on #1,2,3,10,12 Hammond on #2
David Aus: piano on #9