© Rootsville.eu

John Mayall (UK)
tiltle: Three For The road (Live)
music: Blues
year: 2018
label: Forty Below Records
info artist: John Mayall
release date: february 02, 2018

© Rootsville 2018


Daar sommige zwarte blues muzikanten, al dan niet noodgedwongen, van geen ophouden weten geld dit ook voor de Britse bluesman bij uitstek John Mayall. Bij John Mayall zal dit evenwel niet uit noodzaak zijn maar eerder voor het plezier van het spelen. Voor zover ik kan tellen moet deze 'Three For The Road' ongeveer het 64ste album zijn van John Mayall al dan niet met zijn Bluesbreakers.

Dit nieuwe album is een 'live' registratie van een concert dat vorig jaar werd opgenomen in Duitsland. Ook al omdat hij in zijn Bluesbreakers' namen kon ontvangen als Peter Green, Eric Clapton, Walter Trout en Mick Taylor toch blijkt hij hier ook aan de zijde van Greg Rabz aan de basgitaar en Jay Davenport aan de drums nog net zoveel plezier te beleven als bij het ontstaan van John Mayall's Bluesbreakers' in 1963.

Voor diegene die recent John Mayall nog aan het werk zagen blijft het verwonderlijk dat deze 84-jarige bluesman nog altijd vol energie blijkt te zitten. Voor mezelf is het ondertussen geleden van oktober 2015 toen ik hem nog aan het werk zag. Destijds met gitarist Rocky Athas in zijn 'Bluesbreakers.

Met dit zoveelste album blijft John Mayall nog steeds dezelfde die we al kennen uit de 60-tiger jaren. Gedrevenheid en passie voor de blues zijn twee sleutelwoorden die hij altijd in zijn hart zal dragen. Openen doen ze op dit album met de shuffle 'Big Town Playboy', een nummer waarin hij zich misschien wel in wil terug vinden. De visie van John Mayall blijft altijd wel dezelfde en dat is blues geven en beleven. Akkoord zijn stem is nite meer zo fijnbesnaard als toen al is dit nooit wel het geval geweest, maar toch doe het hem maar na.

Tussen zang en keyboard is en blijft hij op harp ook nu nog een virtuoos. Van de rock 'n roll in 'I Feel So Bad' over shuffles als 'The Sum Of Something' tot ballads als 'Tears Came Rolling Down', op een concert van deze John Mayall krijg je alles. Ook de footstompin' klassieker 'Riding on the L&N' is op deze uitgave nog steeds van de partij. Afsluiten doet hij nog met een klassieker in zijn soort, met 'Congo Square' van Sonny Landreth neemt hij ons nog mee naar het New Orleans van 'The Neville Brothers' en de funky 'Meters'. Op naar de volgende zou ik zo zeggen...

tracks:

01: Introduction
02: Big Town Playboy
03: I Feel So Bad
04: The Sum of Something
05: Streamline
06: Tears Came Rolling Down
07: Riding on the L&N
08: Don’t Deny Me
09: Lonely Feeling
10: Congo Square

musicians:

John Mayall: keys, vocals, harp, guitar
Greg Rabz: bass
Jay Davenport: drums