© Rootsville.eu

Johnny and Jaalene (US)
tiltle: Johnny and Jaalene
music: Rock 'n Roll
release date: 2018
label: Rip Cat Records
info artist: Johnny and Jaalene
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2018


De naam "Johnny and Jaalene" zal je hier waarschijnlijk nog niet al teveel zeggen maar als we achter Johnny de naam Ramos vermelden gaat er bij velen al een lichtje branden. Jawel, deze 19-jarige Johnny is de zoon van Kid Ramos en een vermelding van papa Ramos zal zoon Ramos wellicht wel zien zitten. Aan zijn zijde vinden we Jaalene DeLeon terug en samen brachten ze bij het Californische label "Rip Cat Records" hun debuutalbum uit. Eerder dit jaar bracht Kid Ramos er ook zijn album "Old School" uit met daarop reeds het debuut van Johnny. Het werd met deze uitgave even terug gaan in de tijd en ook met dit album "Johnny and Jaalene" gaan we ver terug in de tijd.

Op het album vinden we 12 nummers terug en wordt het een flashback naar de High School Days van weleer en dit niet enkel in Orange County. Ook terug te vinden op deze plaat is Kid Ramos en zo zijn we al verzekerd van heerlijke rifjes. Amper 19 en Johnny schoort al hoge ogen ginds in Califonrnië. Wat dan nog gezegd van de super getalenteerde Jaalene deLeon die amper 16 in de City of Angels al de titel meekreeg van "The Queen Of the Teens".

OPenen doen ze in duet met "Baby, I Love You" en wie kent niet deze hit uit 1963 van "The Ronettes" toen deze met de Spector sound de ganse wereld kwamen te veroveren. Nog verder back in time brengt Jaalene dan met "Ghee Wiz" de wereldhit van Carla Thomas uit 1961 en zo begint het sentimenteel gevoel op te borrelen. Hierna is het dan weerom de beurt aan Johnny die met "Teenage Cutie" de sound van Eddie Cochran doet herleven. Wervelend begin van een bijzonder nostalgisch album gebracht door deze hedendaagse tieners.

In 1960 scoorden Don en Phil Everly een hit met "Let It Be Me" maar als Europeaan mogen we toch even chauvinitisch zijn om te zeggen dat de credits van dit nummer gaan naar Gilbert Becaud die het in 1955 uitbracht als "Je t'appartiens", hier in een nieuwe versie van het duo Johnny and Jaalene. Onder de tonen van een hompende saxofoon herleven de "Happy Days" hier met het swingende "Good Looking" waarna we onze neus even aan de Mexican border gaan steken voor een stukje Latino folklore met "Los Chucos Suaves", eentje van Eduardo "Lalo" Guerrero en deze Chicano music was ook terug te horen op het 2de album van Kid Ramos & Los Fabulocos uit 2010, destijds uitgebracht bij "Delta Groove"...arriba, arriba!

In 1960 scoorden "Rosie and the Originals" met "Angel Baby" een wereldhit, een nummer dat een oldies standard werd en hier in een meer gepolijste versie van Jaalene de herinneringen boven haalt. Alsof Ritchie Valens komt te herleven brengt Johnny dan "Why Why Why". Nu we dan toch in de era van rock 'n roll zijn aanbeland kan en mag Wanda Jackson's "Let's Have A Party" niet ontbreken al was den Elvis er deze keer de eerste mee. Pure rock 'n roll dan ook met "Please Give Me Something" dat Johnny en Jaalene hier als duet brengen. Let's screem and shout!!!

"Cuando Caliente...el sol" is nog zo een Spaanstalige klassieker die werd geschreven door de songwriter Rafael Gaston Perez en werd uitgebracht in de golden sixties. Afsluiten doen deze Johnny and Jaalene met "On Summer Night" uit 1958 van de Do-woppers "The Danleers". Hier in een meer Tex Mex versie mede door het inbrengen van een accordeon. Johnny and Jaalene hebben ons hart hier doen overvloeien van heimwee naar de happy days van rock 'n roll en besluit dus ik zo van...Johnny and Jaalene, I love you with all my heart ;-)

tracks:

01 Baby I Love You
02 Gee Whiz
03 Teenage Cutie
04 Let It Be Me
05 Good Looking
06 Los Chucos Suaves
07 Angel Baby
08 Why Why Why
09 Let’s Have A Party
10 Please Give Me Something
11 Cuando Caliente
12 One Summer Night

musicians:

Johnny Ramos: Vocals, Guitar
Jaaleen DeLeon: Vocals
Kid Ramos: Guitar
Tommy Harkenrider: Guitar
Brent Harding: Bass
Kip Dabbs: Drums
Jesses Cuevas: Accordion
Ron Dziubla: Sax