© Rootsville.eu

Johnny Rawls (US)
tiltle: I'm Still Around
music: Soul
release date: september 10, 2018
label: Third Street Cigar Records
info artist: Johnny Rawls

© Rootsville 2018


We herinneren het ons nog alsof het gisteren was. Op 'Duvel Blues' editie 2016 moesten ze op zoek naar een vervanger en vonden ze zo deze Johnny Rawls. Meteen ontpopte deze soul zanger zich tot revelatie van het festival en kende vriend en vijand hem ook nu. Vorig jaar bracht Johnny Rawls het soulvolle album 'Waiting For The Train' uit (album report). Het lijkt erop of deze Johnny Rawls lijkt telkens hij een nieuw album uitbrengt hij ook verhuist naar een ander label, al kunnen we daarvan wel de oorzaak gissen. Vorig jaar was hij daardoor ook geboekt onder andere in 'The Maple' te Ertvelde maar werd dit concert helaas door hemzelf gecancelled. Iets wat toch enigszins een blaam op zijn naam meebrengt.

Op deze 'I'm Still Around' keert Johnny Rawls volledig richting Mississippi Soul en krijgen we daardoor een swingend album met daarop 120 nummers. incluis de nodige blazers sectie en backing vocals. 'Liefde' loopt als een rode draad doorheen het album met nummers als opener 'Running Back To You'. Na 'What You Do To Me ' wordt het dan ook de hoogste tijd voor een soul ballad pur sang met 'Darling I Love You '.

Het album brengt ons terug naar de soul van de 70-ties met als koplopers in dit genre toen Gladys Knight en haar Pips. Soul die zowel swingend als melancholisch kan overkomen maar ons wel komt te overvallen met een portie nostalgie. Een heerlijke floorfiller is dan weer ' Back It Up On Me' en het lichtjes deinende ' Do-Do-Do-Do'.

Soul die de liefhebbers van weleer zonder meer zal behagen met nummers als de titeltrack 'I'm Still Around', 'Dancing Tonight' en het vrolijke gospel gespeende ' God Been Good To Me'. Hallelujah we love him so!!!

tracks:

01. Running Back To You
02. What You Do To Me
03. Darling I Love You
04. Back It Up On Me
05. Do-Do-Do-Do
06. I'm Still Around
07. Dancing Tonight
08. Holding On
09. Rock With Me Baby
10. God Been Good To Me