© Rootsville.eu

Jon Cleary (US)
tiltle: Dyna-Mite
music: NOLA
release date: july 12, 2018
label: FHQ Records
info artist: Jon Cleary

© Rootsville 2018


Een mix van jazz, blues, funk en nog veel meer, krijgen we met dit nieuwe album van Jon Cleary een volwaardig stukje "NOLA" voorgeschoteld. In 2017 stond deze Jon Cleary nog op "Blues Peer" en later dit jaar komt deze wizzard on the keys langs in "Het Depot" te Leuven. Na het winnen van zijn eerste GRAMMY en het constant toeren over de wereld, keert Cleary terug met het 10 nummers album tellende 'Dyna-Mite'.

Door insiders krijgt Jon Cleary de stempel "Pure New Orleans" opgeplakt. Iedere track werd door Jon zelf geschreven en toont het virtuoze talent dat een Grammy Award-winnende artiest is van het geluid van New Orleans, hedendaags, fris en funky. Voor het nummer " 21st Century Gypsy Singin Lover Man" ging Jon samenwerken met Taj Mahal. Met deze "Dyna-Mite" maken we een reisje doorheen de stad van een James Booker en professor Longhair. Zijn carrière bestaat uit het componeren en optreden met namen als Dr. John, BB King, John Scofield en Taj Mahal.

Cleary's zijn signature is alom aanwezig op dit album dat opent met de titeltrack "Dyna-Mite" en neemt je zo mee in een trip langsheen het "French Quarter". Op "Big Greasy" lijkt het wel of je zich bevindt op de Caribean blues cruise, een nummer dat je laat glimlachen en je de hitte van de zon laat voelen, een nummer geïnjecteerd met enige reggea vibes. Het album werd opgenomen in de "Music Shed Studios" Cleary’s eigen "Funk Headquarters Studio" in het hartje van het historisch centrum van de "Big Easy".

Op "Skin In The Game" lijkt het alsof de instrumenten uit de studio worden verbannen voor dit akoestische duet samen met Nigel Hall. Opgenomen in zijn eigen studio met een eenvoudige microfoonopstelling is dit persoonlijk, reflecterend met betekenislagen en tonen die de tekst extra prikken. Funky grooves krijgen we met "Hit Git Quit Split" en het jazzy gaan we zoeken op "Best Ain’t Good Enough" maar een zaak is duidelijk, Jon Cleary is New Orleans. Niet te missen 'cause they are "All Good Things".

tracks:

01. Dyna-Mite
02. Skin In The Game
03. Unputdownable
04. Big Greasy
05. 21st Century Gypsy Singin Lover Man
06. Best Ain’t Good Enough
07. Hit Git Quit Split
08. I’m Not Mad
09. Frenchmen St Blues
10. All Good Things