© Rootsville.eu

Jordan Officer (Can)
tiltle: Three Rivers
music: blues
year: 2018
label: Spectra Musique

promotion: Sarah French Publicity
info artist: Jordan Officer

© Rootsville 2018


Hoe vaak moeten we het nog gaan verkondigen dat in Canada meer dan voldoende klasbakken zitten waarmee we hier voor enkele jaren verder kunnen. Deze Jordan Officer vervolledigt dan nogmaals het rijtje. Jordan is een Canadese gitarist die bedrijvig is in zowel blues-, jazz- als contrymuziek. Jordan Officer werd geboren in Montreal. Hij speelde viool en drums voordat hij op veertienjarige leeftijd met gitaar begon. Hij trad op met blues bands in clubs, en zo ontmoette hij Susie Arioli , een Canadese jazzzangeres die ook snaredrum speelt. In 1997 voegden ze een bassist toe en vormden een trio dat optrad de lokale bars en clubs. In het volgende jaar openden ze voor Ray Charles op het Montreal Jazz Festival . Officier noemt Charlie Christian als een invloed en heeft een bijzondere voorliefde voor het swing-tijdperk. Hij speelde mandoline met operazangeres Nils Brown en werkte samen met bluesmuzikant Stephen Barry.

Zijn vierde 'Three Rivers' bevat 11 nummers die allemaal van eigen hand zijn al gebeurde dit op 'Young Love', ' It Felt So Good' en 'Dream of You and Me' met de hulp van enkele co-writers als Matt Lipscombe, Barbara Secours en Thomas Hellman. Zijn sound heeft op dit album soms een beetje weg van de Tulsa sound van JJ Cale zeker wanneer ze aanvatten met 'Your Body's My Home'.

Deze 'Three Rivers' is een machtig mooi album met relax gebrachte akoestische en/of half akoestische blues. Nummers las 'Young Love' en ' It Felt So Good ' laten je meedrijven op dit album alsof je zelf in een staat van onthaasting bevindt. ' One Handed Push-Ups' heeft dan weer het jazzy swing aspect in zich waarop Jordan de viool ter hand neemt. Op het lichtjes rockende 'Where Has This Come From' voegen ze een vleugje swamp rock aan toe. Soms voel het aan of ze ook een beetje NOLA toevoegen zoals op het country bluesje 'Found it All' waarbij Jordan me doet weg mijmeren als op de sound van Luke Winslow King.

Afsluiten doet hij met het instrumentale 'Buck Jumping In New Orleans' en daarmee bedoel ik het stukje NOLA. Deze 'Three Rivers' is zo één van die albums die je nooit moe kan worden, hoeveel malen je ze ook komt te beluisteren. Genieten!

tracks:

01. Your Body's My Home
02. Young Love
03. One Handed Push-Ups
04. It Felt So Good
05. Dream of You and Me
06. Driving Back From Three Rivers
07. Where Has This Come From
08. Just To Be With You
09. Found it All
10. He's Got It All
11. Buck Jumping In New Orleans

musicians:

Jordan Officer: vocals, guitars, lap steel, violin on #3,8,11
Zev Katz: bass, vocal on #3
Charley Drayton: drums, percussion, vocal on 3,4