© Rootsville.eu

Jørgen Sandvik (Nor)
tiltle: Permanent Vacation
music: Acoustic blues
release date: march 2018
label: Apollon Records
info artist: Jørgen Sandvik


© Rootsville 2018


Even werd ik op het verkeerde been gezet toen ik deze 'Permanent Vacation' te horen kreeg van Jørgen Sandvik. Nee dit is niet een oude opname van een naam als Skip James maar een Noorse bluesman uit Bergen (Noorwegen).

Zijn 'Permanent Vacation' betreft hier een album met hoofdzakelijk negen akoestische Delta blues nummers, soms wel met een knipoog naar de hedendaagse uitvoeringen ervan. Deze Jørgen Sandvik is ook lid van de Noorweegse rock-folk formatie 'Real Ones' en met dit album komt hij als solo artiest langs de grote poort binnen. Akoestische blues met een tikkeltje folk in verweven wat dit album tot pure rock 'n roll maakt.

Openen doet hij in onvervalste Delta stijl op 'The Devil Got My Woman'. Een howlin' en footstompin' versie van 'Tell Your Mother' en een eigen arrangement op de traditional folk song 'Midnight Special' geven dit album meer body en soul. Maar ook zijn eigen nummers mogen zonder schroom naast deze klassiekers staan. Zeer intens is 'This Hole Is Not So Deep' een original waarmee hij zich perfect weet in te leven in de 'Deep South', eentje met een duidelijke knipoog richting soul van Bill Withers.

In een nummer als 'Will People Talk About Me' weet hij ook de nodige rock 'n roll uit de sixties in te steken en bezit deze 'Permanent Vacation' zoveel diversiteit dat je er wel moet van houden, waarna hij terug in de Mississippi Delta verzinkt met het afsluitende 'The World Keeps On Turning'. Sterk debuut van deze Skandinavische bluesman.

tracks:

01. The Devil Got My Woman
02. Tell Your Mother
03. Is There Hope
04. Midnight Special
05. It Will Happen
06. This Hole Is Not So Deep
07. Will People Talk About Me
08. The Law
09. The World Keeps On Turning

musicians:

Jørgen Sandvik
Anders Bitustøyl
Nils Are Drønen
Jan Petter Myklestad