© Rootsville.eu

Joyann Parker (US)
tiltle: Hard To Love
music: Blues - Soul
year: april 13, 2018
label: BNC
info artist: Joyann Parker

© Rootsville 2018


Deze Joyanne Parker brengt met haar krachtige soulvolle blues de blues van de 21ste eeuw. Afkomstig van Minneapolis, MN. studeerde Joyann klassieke piano en kwam nog maar recent de blues te ontdekken. In 2015 kwam de release van haar debuutalbum 'On The Rocks' met haar band 'Joyann Parker and Sweet Tea'. Ze stootte door tot de kwart finales van de 'International Blues Challenge'. Onder eigen naam brengt ze nu haar album 'Hard To Love' op de markt. Een album met rockin' maarook soulvolle blues, al dan niet met een jazzy ondertoon. Haar bandleden op dit album zijn Mark Lamoine, Tim Wick, Michael Carvale en Alec Tackmann. Alle 13 nummers werden geschreven door Joyann Parker en haar gitarist Mark Lamoine.

Openen doet ze hier bijzonder krachtig met 'Bluer Than You'. 'Dizzy' en 'Who What When Where Why' zijn voorbeelden waar de soul bij haar in de spotlights treed. Met het nummer 'Ray' brengt ze samen met haar piano ons richting Bourbon Street in New Orleans. Een nummer waarop ook Mark Lamoine naast haar barrelhouse piano zijn six-strings laat spreken. NOLA op zijn best!

'Jigsaw Heart', 'What Happened To Me' en 'Evil Hearted' zijn drie nummers die ook op haar debuutalbum te horen waren maar krijgen hier een nieuw arrangement aangemeten. 'Take My Heart and Run' is dan weer een uptempo country bluesje met Mark Lamoine deze keer op de resonator. Voor mij een nieuwe ontdekking deze Joyann Parker waar ze op de titeltrack 'Hard To Love' haar stemkwaliteiten laat horen, een nummer waar blues en jazz in elkaar vloeien.

tracks:

01. Bluer Than You
02. Dizzy
03. Envy
04. Evil Hearted
05. Hard To Love
06. Home
07. Jigsaw Heart
08. Memphis
09. Ray
10. Take My Heart And Run
11. What Happened To Me
12. Who What When Where Why
13. Your Mama

musicians:

Joyann Parker: vocals, guitar, piano, trumpet)
Mark Lamoine: guitar, backing vox
Tim Wick: piano, organ
Michael Carvale: bass
Alec Tackmann: drums, percussion
Gunhuld Carling: horns on #12