© Rootsville.eu

Justin Piper (US)

tiltle: Transcend
music: acid jazz
year: 2017
label: independent

info artist: Justin Piper
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2018


Voor Justin Piper is deze 'Transcend' een tweede album in een rij van 'Acid Jazz' uitgaven. Hier bij ons op dit continent is acid jazz eerder zeldzaam aan het worden in onze bestaande 'live' clubs die zich vasthouden aan traditionele en soms ook experimentele jazz. Gelukkig is er nog deze Justin Piper die de 'roots' van jazz hier wel degelijk puur houdt.

De in Boston wonende Justin Piper levert hier met deze 'Transcend' een opvolger af voor zijn in 2016 uitgebrachte album 'Avant Funk'. Een album waardoor hij vele positieve kritieken mocht ontvangen. Justin laat hier de moderne jazz en de hypnotische funk moeiteloos in elkaar vloeien.

Met zijn nieuwste album 'Transcend' gaat hij nog een stapje verder in zijn evolutie naar wat hij wil bereiken. Naast het bespelen van zijn 'Strat' kan je deze Justin Piper ook als een volwaardig multi-instrumentalist aanschouwen op dit album. Opmerkelijk is wel dat hij als klassiek gitarist mag aanzien worden wat je ook komt te horen op nummers als 'Through Composed '. In 2016 kwam werd hij gelauwerd met 'The Improper Bostonian' award.

 

tracks:

01. Lakeside
02. Through Composed
03. Camels
04. Rondo
05. Lenny three
06. Falling Through the Dark
07. Mahavishnu’s Lullabye
08. Peace Three
09. Fayetteville Honey
10. Nearly Arriving
11. Snow Shower
12. Bugs
13. The Line
14. Stutter Steps
15. Bobbing