© Rootsville.eu

Justin Saladino Band (Can)
tiltle: A Fool's Heart
music: blues - soulblues
year: 2018
label:
Disk Bros Records
promotion: Sarah French Publicity
info artist: Justin Saladino

© Rootsville 2018


Soms laat je jezelf wel eens misleiden door een hoes van een album en dit was bij mij het geval voor deze 'A Fool's Heart' van de Justin Saladino Band. Afgebeeld met zijn blauwe Strat dacht ik dat er weerom een portie onvervalste bluesrock op me zou afkomen maar niets was minder waar. Niet dat er geen heerlijke licks worden gespeeld maar deze 'A Fool's Heart' kenmerkt zich in de eerste plaats door bijzonder soulvolle en funky blues en daarmee zijn we nieuwe ervaring rijker.

Met deze 23-jarige uit Montreal afkomstige Justin Saladino is weerom het bewijs geleverd dat er in het hoge Canada meer dan voldoende uitstekende bluesartiesten zitten die we maar al te graag op onze podia zouden verwelkomen. Oit begon het zo voor Matt Anderson en vorig jaar stonden de 'Bros Landreth' hier nog op Blues Peer.

Vorig jaar bracht deze Justin Saladino nog zijn EP 'No Worries' op de markt en ondertussen heeft deze youngster toch al even een nominatie voor de Maple Blues Award 2018 binnen gehaald als New Artist of the Year. Op deze 'A Fool's Heart' laat Justin Saladino (gitaar, zang) zich flankeren door A.J. Aboud (drums), Félix Blackburn (gitaar), Gabriel Forget (bas), Beatrice Keeler (zang), David Osei-Afrifa (keys), Remi Cormier (trompet, flugelhorn) en producer Connor Seidel (percussie).

Zijn inspiratie voor de blues haalde hij bij namen Jimi Hendrix en SRV. En toch is de blues van Justin Saladino zoveel zachter en bevat ze een zo hoog soulgehalte mede door zijn stemintonatie. Maar ook country is deze Justin Saladino niet vreemd, luister maar eens naar het met country gespeende 'Thrid Week of June', een nummer met behoorlijk wat Twang. Ook het nummer 'Good Love' heeft een knipoog richting country. Als outlaw rocker gaan we hem nu ook meteen niet catalogiseren want met opener 'A Fool I'll Stay' komt de soul al meteen bovendrijven.

Het volledige album wordt in een bijzonder laidback manier op je overgebracht waarbij zijn vocale kwaliteiten en rustige gitaarspel meteen indruk op je komt te maken. Met 'Honey' gaat hij samen met zijn band zelfd de funky tour op. Bijzonder veel soul krijgen we vervolgens met de prachtige ballad 'Peace With You' en zijn we zo weerom gewaarschuwd dat de cover er niet om doet, de muziek des te meer...prachtig album.

tracks:

01 A Fool I'll Stay
02 Honey
03 Take What You Need
04 All You Ever Need
05 Third Week Of June
06 Good Love
07 Put The hammer Down
08 Only You
09 Bad Habit
10 Winter Cowboys
11 Peace With You
12 Mama Said

musicians:

Justin Saladino: vocals, guitar
Gabriel Forget: bass
A.J. Aboud: drums, percussion
Felix Blackburn: guitar
David Osel-Afrifa: keys
Remi Cormier: trompet, flugelhorn
Connor Seidel: percussion
Beatrice Keeler: vocals