© Rootsville.eu

Karen Graigie (Aus)
tiltle: Mountains of Gold
music: Alt-country
release date: november 30, 2018
label: Buttercup Records Australia
info artist: Karen Craigie

© Rootsville 2018


Karen Graigie is een bekroonde songwriter afkomstig uit Sydney wiens liedjes ook erkenning verkregen in film en op TV. Deze "Mountains of Gold" is Karen's derde album en wordt uitgebracht door "Buttercup Records" op 30 november 2018. Het album telt 10 nummers waaruit "So Long" werd geselecteerd om als tweede single te worden uitgebracht. Een nummer dat meteen in de charts terecht kwam. Als eerste single kwam "Lonely Town" uit en bracht meteen 7 weken door in de Country Songs Top 40 van Australië. Een nummer dat werd geschreven tijdens een Greyhound-busrit door Nevada. Een eerbetoon aan de klassieke Amerikaanse westernfilms.

Buiten "So Long" heeft ook "Lonely Town" een fel begeerde "American Songwriting Award" nominatie kunnen binnen halen. Het album werd opgenomen in de "Love HZ Studio" met als producer Matt Fell, en is een krachtige combinatie van verbluffende teksten en sterke zang. Met dit album bewijst karen Graigie dat je geen Nashville native hoor te zijn om steengoede country of Americana te brengen.

Karen opent op deze "Mountains of Gold" met "Little Heartbreaker" en al meteen waan je jezelf in de country-pop sfeer van Nashville en doet me denken me aan de sound van een Buick Audra of een Eilen Jewell. "Kill Me Now" en de titeltrack "Mountains of Gold" zijn rustige en intiem gebrachte nummers die je meteen doen wegdromen. Het valt ook meteen op dat Karen Graigie zich laat omringen door uitstekende muzikanten die de country sfeer perfect weten aan te voelen.

Op "Happy Ending" krijgen we dan een vleugje twang te horen, maar Karen Craigie sluit af met " Till It Gets Down" zoals ze is begonnen, en dat is met hoogstaande nummers die allen op zich wel de charts kunnen bestormen. Voor mezelf een heerlijke kennismaking met deze cowgirl van down under. Sterk album met allemaal wel gouden nummers.

 

tracks:

01 Little Heartbreaker
02 Kill Me Now
03 Bottom Line
04 Mountains of Gold
05 High
06 Game Face
07 Happy Ending
08 Lonely Town
09 So Long
10 Till It Gets Down